Derularea evenimentelor
Casa de avocatura
Ce urmeaza
3 / 4

Ce urmeaza

Intr-un material realizat de Business Insider, avocati americani analizeaza parcursul probabil al procesului Paul Ceglia-Facebook. Procesul e in acest moment pe rol, la tribunalul statului New York. Cel mai probabil, Facebook va cere respingerea acuzatiilor, argumentand prin trecutul criminal al lui Ceglia si absurditatea faptului ca a amanat timp de sase ani intentarea procesului.

Firma de avocatura a lui Ceglia se va opune respingerii procesului. Judecatorul va analiza cele doua motiuni si, cel mai probabil, o va respinge pe cea a Facebook. Va face asta daca nu este absolut evident, din start, ca dovezile au fost fabricate.

La un moment dat, Facebook si Ceglia ar trebui sa poarte discutii pentru o intelegere amiabila. Daca in acest punct are loc o intelegere pentru o suma foarte mica de bani, se va putea trage concluzia ca dovezile lui Ceglia au fost lipsite de substanta sau chiar false.

Daca partile nu se inteleg, se ajunge in etapa urmatoare a procesului, de dezvaluire (discovery) si analizare a dovezilor. Acesta este punctul in care Facebook isi va aduce expertii pentru a analiza emailurile, hard drive-ul si contractul lui Ceglia. In functie de ce vor decide expertii, pozitia favorabila le va reveni celor de la Facebook sau lui Ceglia.

Dupa partea de dezvaluie cele doua parti sau cad la intelegere, sau continua procesul. Daca dovezile lui Ceglia se vor dovedi reale, iar expertii Facebook nu vor putea demonstra contrariul, Facebook ar putea deveni reticent la a continua procesul. Mai ales in cazul unui proces cu jurati, Facebook ar fi puternic expus pierderilor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri