De la Adevarul de Seara la revista Forbes
De la masini de scris la masini de tiparit
250 de oameni din Ringier
Intrarea pe piata de televiziune si listarea la bursa
2 / 5

De la masini de scris la masini de tiparit

“Cand am preluat Adevarul in 2006, aveau inca masini de scris”, isi aminteste Corneteanu. La cateva luni dupa ce Adevarul a fost cumparat de catre Dinu Patriciu de la Ana Maria Tinu, conducerea ziarului (iar apoi a trustului) a fost incredintata lui Razvan Corneteanu, 37 de ani, fost director al diviziei de publicatii Bulevard & Sportive din cadrul Ringier.

“La nivelul anului 2007 am construit o imagine (a trustului – n.red.). Dupa care am dat piesele de puzzle jos si am inceput sa le asezam, una cate una, pe tabla”, spune Corneteanu. “Piesele de puzzle” includ atat relansarile succesive ale ziarului Adevarul si ale suplimentelor sale, cumpararea tabloidului Averea si redenumirea sa in Click!, lansarea revistei Foreign Policy, proiectele din ultima jumatate de an, cat si componente de real-estate. “Am intrat chiriasi pe o fasie aici, ne-am intins pe doua fasii, dupa care am cumparat cladirea, dupa care am cumparat terenul din dreapta, terenul din stanga si tot asa”.

Destinatia aleasa pentru terenul din stanga constituie o explicatie pentru santier si norul de praf. Adevarul Holding a investit recent in construirea a patru tipografii noi, dintre care una va fi situata in Bucuresti, langa sediul trustului. Celelate vor fi amplasate in trei orase din tara si vor tipari atat publicatiile Adevarul Holding cat si pe cele ale altor grupuri de presa, urmarind obtinerea profitului.

Construirea tipografiilor a reprezentat una din cele mai importante investitii ale lui Dinu Patriciu in trustul de presa. Corneteanu nu dezvaluie valoarea investitiilor, dar anunta ca ritmul de investitii in care a intrat Adevarul Holding se va mentine si in urmatorii ani. In prezent, trustul de presa raporteaza pierderi. In 2007, la o cifra de afaceri de 65,4 milioane euro, Adevarul Holding a avut pierderi de 3,7 milioane euro.

“Una din marile calitati ale lui Dinu Patriciu este ca a avut incredere sa dea o gramada de bani pe mana unor manageri care sa-i gestioneze pe niste proiecte agreate, sigur, intr-o anumita faza, cu investitorul. Dar a avut puterea asta. Va spun din experienta ca sunt foarte putini investitori dispusi sa faca asta. Si cu cat e mai strain, cu atat e mai putin capabil sa ofere incredere”, spune Corneteanu, dupa o cariera de 13 ani in trustul elevetian de presa Ringier.





Inapoi la articol

Setari Cookie-uri