Prima intalnire cu Internetul = dragoste la prima vedere?
Cum arata “dependenta de Internet”, dupa 50 de ani
53.000 de conturi Facebook cu o varsta de peste 50 de ani
Cu lipici la publicitari?
1 / 5

Prima intalnire cu Internetul = dragoste la prima vedere?

A lucrat in domeniul serviciilor de consultanta si expertiza tehnica, are 62 de ani si este in prezent pensionar. “A patruns in lumea cea buna”, asa cum ii place sa spuna cand vorbeste despre spatiul online, in urma cu 4 ani, cand lucra pentru o firma care presta si servicii de Internet. Ce face Gheorghe Popa pe Internet? Studiaza legislatia, se informeaza pe site-uri referitoare la activitatea sa, citeste presa (pe care uneori o si comenteaza online). “Imi dau cu parerea ca orice roman care se pricepe la fotbal, agricultura si la politica”, completeaza Gheorghe Popa (foto).

“In 1999 am cumparat un curs prin corespondenta, de la Eurocor, pe care l-am terminat cu coronita (asa zicea profesorul meu invizibil), mi-a dat o diploma pe care am anexat-o la CV si printre documentele de activitate ale firmei mele. In timp am inceput sa butonez din ce in ce mai bine, am intrat peste tot unde mi s-a parut interesant. Handicapul a fost ca nu stiu limba engleza, desi ma descurc cu dictionarul in orice text tehnic. Am incercat sa invat de mai multe ori, fara a se prinde de mine. De ce ? Nu am inclinatie catre limbi straine, desi stiu sute de cuvinte in latina, engleza, franceza, germana si rusa”, povesteste Popa despre primii pasi pe Internet.

De aproximativ o saptamana are cont si in reteaua sociala Facebook. “Am citit undeva ca daca intru in retea, pot mai usor sa-mi fac reclama la blogul meu http://muncaprotejata.wordpress.com”, vine rapid si explicatia sa. Pentru activitatile online aloca zilnic minimum 2 ore si maximum 10-12 ore. Avantajele sunt multiple. “Citesc si ma informez aproape despre orice doresc. Ma simt in legatura cu lumea, pe care nu am cunoscut-o cand eram tanar si i-am simtit lipsa. Este greu de crezut, pentru mine cel putin, ca exista cineva care sa nu fie tentat de Internet”, afirma Gheorghe Popa.

Si Carmen Mazilu, 51 de ani, a descoperit Internetul in urma cu 10 ani, iar mentor i-a fost Cristina, fiica sa. Foloseste zilnic Facebook si viziteaza bloguri, asculta ocazional muzica pe YouTube, in timp ce Twitter ramane un spatiu inca neexplorat.

“Initial a fost relativ simplu. Senzatia este ca acum e un pic mai greu sa «tin pasul», evolutia se produce intr-un ritm alert si daca nu ai suficient timp (cazul meu) esti depasit in scurt timp. Evident ca se poate recupera, dar presupune un mic efort. Problemele cu care ma confrunt sunt legate de lipsa timpului pe care il pot aloca pentru a cunoaste si a aprofunda aspecte tehnice legate de optimizare SEO (pentru site-ul firmei), nici pe Facebook nu ma descurc tocmai bine (deocamdata, sper), iar la Twitter n-am ajuns tocmai din acest motiv. La aproape 51 de ani si cu o activitate care dureaza zilnic 10-12 ore, nu mai ai acelasi vioiciune ca la 20 de ani si nici aceeasi concentrare si parca nici memoria nu mai e aceeasi”, argumenteaza Carmen Mazilu.

In privinta timpului petrecut pe Internet, aceasta sustine ca aloca online-ului intre 6-8 ore pe zi. In cazul sau, digitalul a eliminat faxul in proportie de 98%, corespondenta postala s-a redus cu 70%, iar convorbirile telefonice au scazut semnificativ.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri