Dai viata reala pe cea virtuala
Blogul si traiul decent
Evoluam sau disparem
Lumea e mai degraba crizata, decat in criza
Venituri din blog vs. libertate editoriala
1 / 6

Dai viata reala pe cea virtuala

A facut primii pasi in blogosfera in aprilie 2008 cu Reporter Virtual, dupa 17 ani de presa. “Mai-iunie au fost cele mai grele luni pentru ca in acea perioada fusesem restructurat de la locul de munca (Romania libera, ziar pe care l-am actionat in judecata pentru desfacerea abuziva a contractului de munca si am castigat procesul dupa un an si trei luni), colegii au uitat ca am telefon si am cam fost parasit, mi-am rupt mana chiar cand lucram la un proiect de finantare european si a trebuit sa ma opresc. A fost greu pentru ca am incercat singur sa pornesc o afacere si s-a intamplat sa-mi rup mana dreapta cand imi era lumea mai draga”, povesteste Tiberiu Lovin.

El este unul din exemplele ca se poate trai din blogging in Romania. “Din pacate, inca este greu pentru cei mai multi. Citesc bloguri excelente (scrise si grafic) care au un trafic mic, pentru ca nu stiu sa se promoveze, iar autorii sunt dezamagiti. Probabil multe vor disparea”, sustine Lovin.

Primii bani din blogging i-a obtinut dupa doi ani. “S-ar fi putut si mai repede doar ca aveam un job si nu doream sa amestec borcanele. De exemplu am avut oferte in campanile electorale, dar le-am refuzat pe toate”, argumenteaza Lovin.

Cum ar putea reusi un blog sa fie principala sursa de venit? Munca multa, zilnica, promovare, calitate si un dram de noroc, vine si raspunsul.

“Sunt bloggeri care scriu despre viata lor. Ei nu vor avea cine stie ce succes daca nu sunt vedete, altfel de ce ne-am pierde vremea citind cum isi plimba X cainele sau Y face o ciorba de burta? Pot da si alte exemple despre cei pasionati de carti, care au facut valva cu lecturile urbane sau de Adi Haidean care gateste excelent si blogul sau are un succes spectaculos”, explica Tiberiu Lovin.

La prima vedere, reteta nu pare complicata, “dar dupa 16 ore de stat cu degetele pe tastatura si cand vezi anotimpurile cum se schimba doar de la geam, cred ca inseamna pe de alta parte renuntarea la buna parte din viata reala”. “Daca vrei sa ai succes in blogosfera, atunci cam asta se intampla. Dai viata reala pe cea virtuala”, subliniaza Lovin.

Acest articol a fost publicat in Editia Speciala - Ce am invatat in primii doi ani de criza, primul proiect tiparit Wall-Street.ro.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri