1

1In "anul Facebook", cea mai populara retea de socializare din lume a devenit site-ul numarul unu ca numar de accesari in Statele Unite, depasind Google si Yahoo. In 2010, Facebook a inregistrat 8,93% dintre accesarile din SUA, in timp ce Google s-a situat pe locul al doilea cu 7,19% dintre accesari, cele doua site-uri fiind urmate de serviciul de e-mail al Yahoo, cu 3,52% dintre paginile vizitate.

In ceea ce priveste timpul pe care il petrec americanii online, un studiu publicat de comScore in luna februarie arata niste tendinte interesante: incepand din vara anului trecut, americanii aloca Facebook cea mai mare parte din timpul petrecut online. Daca Facebook are un trend ascendent vizibil, nu la fel se poate spune despre Yahoo. Site-ul fondat de Jerry Yang si David Filo a scazut pe parcursul anului 2010 de pe locul intai, ca timp petrecut online, pe locul al treilea, dupa Facebook si Google, arata studiul citat de BusinessInsider.com.

8

8The Social Network, filmul regizat de David Fincher, se numara printre favoritii premiilor Oscar, cu opt nominalizari la categoriile “Cel mai bun film”, “Cel mai bun actor in rol principal” (Jesse Eisenberg), “Cel mai bun regizor” (David Fincher), “Cea mai buna imagine”, “Cel mai bun mixaj de sunet”, “Cel mai bun montaj”, “Cea mai buna coloana sonora” si “Cel mai bun scenariu adaptat”.

The Social Network a fost si marele castigator la Globurile de Aur, unde a primit premiul pentru Cel mai Bun Film la cateogria Drama.

Foto: imdb.com

70%

70%70% din utilizatorii Facebook din Statele Unite au declarat ca sunt “oarecum” sau “foarte” ingrijorati cu privire la siguranta datelor personale, arata un studiu realizat de Gallup Poll si USA Today.

Contactarea de virusi si malware reprezinta un motiv de ingrijorare pentru 65% din utlizatorii Facebook si 54% din utilizatorii Google, mai arata studiul citat de pcworld.com.

Cu toate acestea, grijile vizavi de siguranta datelor personale nu ii indeparteaza pe internauti de pe site-urile sus-mentionate. Numarul de vizitatori unici ai Facebook in Statele Unite a ajuns la 153,9 milioane in luna decembrie, cu 38% mai mult fata de anul anterior. Timpul petrecut pe site a crescut, in acelasi interval, cu 79%, potrivit ComScore.

Un alt studiu arata ca 90% din americani isi doresc o legislatie care sa leprotejeze confidentialitatea online, iar 86% isi doresc un buton in cadrul browserelor care sa le asigure anonimatul atunci cand navigheaza online.

75%

75%75%, adica 3 din 4 utilizatori de Internet din Statele Unite, acceseaza Facebook, potrivit comScore. Femeile sunt consumatori mai impatimiti de retele sociale, alocandu-le 1 din 6 minute pe care le petrec online. Comparativ, barbatii petrec pe retelele sociale 12% din timpul in care sunt online.

Un grafic realizat de comScore este foarte ilustrativ cu privire la evolutia retelelor sociale in 2010. Facebook este singura cu un trend ascendent vizibil, in timp ce MySpace, Twitter, LinkedIn, Tumblr si Formspring inregistreaza scaderi, mai abrupte sau mai line.

117

117117 este numarul mediu de prieteni ai unui utilizator roman de Facebook, potrivit unui studiu realizat de Daedalus Millward Brown la solicitarea Evensys. Alte cifre interesante ale studiului: 33% din utilizatorii romani de Internet folosesc Facebook; reteua de socializare e accesata 20 de zile dintr-o luna; 2 ore este durata medie a unei sesiuni pe Facebook; un utilizator roman urmareste in medie 3 pagini de branduri si companii.

400.000

400.000400.000 de romani si-au facut cont de Facebook in luna ianuarie, numarul total de conturi ajungand la 2,8 milioane. Astfel, in numai o luna, numarul de utilizatori de Facebook in Romania a crescut cu aproximativ 15%.

Anul trecut, numarul utilizatorilor romani de Facebook a crescut de peste 5 ori, de la 518.140 de utilizatori la 1 ianuarie 2010.

Conform site-ului Facebrands.ro, 50,34% dintre cei care au conturi pe Facebook sunt femei, iar restul de 49,66% sunt barbati, iar 34,86% dintre acestia sunt singuri, pe cand 32,53% se afla intr-o relatie si doar 28,32% sunt casatoriti.

Cititi si topul primelor 10 orase din Romania care au cei mai multi utilizatori de Facebook.

642.000

642.000642.000 de membri are cea mai mare pagina de Facebook a disidentilor din Egipt, creata in memoria lui Khaled Said, un om de afaceri si activist ucis de politie.

Pagina pietei Tahrir din Egipt are mai putin de 2.000 de simpatizanti, insa are parte de o activitate intensa, cu multe mesaje de sustinere, venind in special din partea americanilor.

585 milioane

585 milioane585 de milioane de utilizatori avea Facebook la sfarsitul lui 2010. Cresterea de-a lungul anului a fost impresionanta, numarul de utilizatori la inceputul lui 2010 fiind de 337 de milioane, ceea ce inseamna ca in medie aproximativ 8 utilizatori si-au creat un cont in fiecare secunda a anului.

Potrivit datelor SocialBakers, Statele Unite ale Americii, Indonesia si Marea Britanie reprezinta cele mai importante tari pe harta Facebook, avand in total un numar de peste 200 mil. utilizatori.

In plus, primele 10 tari din clasamentul Facebook reprezinta aproximativ 60% din numarul total de utilizatori. Majoritatea utilizatorilor au varste cuprinse intre 18 si 34 de ani, insa cresterea cea mai mare (+124%) apartine categoriei de varsta 65+.

Cele mai populare trei branduri promovate pe Facebook sunt Coca-Cola, Starbucks si Oreo.

4 miliarde

4 miliardeCresterea exploziva a Facebook ii va aduce anul acesta venituri pe masura: 4 miliarde de dolari este suma pe care Facebook ar putea-o atrage din publicitate in 2011, potrivit eMarketer. Peste jumatate din aceasta suma ar proveni din Statele Unite.

Facebook a inregistrat un profit net de 355 de milioane de dolari in primele noua luni ale anului trecut si venituri de 1,2 miliarde de dolari, potrivit informatiilor furnizate de Goldman Sachs.

10 miliarde

10 miliarde10 miliarde de dolari este suma pe care Facebook ar putea sa o puna la bataie pentru achizitia Twitter, potrivit Wall Street Journal. Suma depaseste de peste doua ori valoarea de piata a Twitter, de 3,7 miliarde de dolari, stabilita in urma majorarii de capital din luna decembrie. In lupta pentru achizitia Twitter, Facebook are un concurrent redutabil: Google.

50 miliarde

50 miliarde50 de miliarde de dolari este valoarea de piata a Facebook, evaluata de Goldman Sachs, care a investit recent 450 de milioane de dolari in reteaua de socializare. Cu toate acestea, un sondaj realizat de Bloomberg in randul a 1.000 de investitori, traderi si analisti, arata ca Goldman Sachs a supraevaluat Facebook.