24 Martie 2011

Un alt razboi in Libia: Intre CNN si Fox News



In aceste zile in Libia se da un al doilea razboi, potrivit The Guardian: cel intre triburile media CNN si Fox News.

Primul asalt a avut loc luni, cand corespondentul televiziunii Fox Jennifer Griffin a transmis ca fortele lui Gaddafi au blocat atacurile aeriene ale coalitiei folosind jurnalisti de la CNN si Reuters ca scuturi umane. Jurnalista a spus ca navele britanice erau pe punctul de a lansa rachete, dar au renuntat deoarece jurnalisti de la CNN, Reuters si alte grupuri media erau prea aproape de tinta.

Corespondentul CNN Nic Robertson a declarat ca reportajul Fox News a fost “speculativ si ipocrit”, deoarece un reprezentant al Fox News se afla alaturi de jurnalistii de la CNN si Reuters. Robertson a mai spus ca atunci cand te afli intr-un loc ca Libia “te astepti la minciuni din partea dictaturii, nu din partea celorlalti jurnalisti”.

Steve Harrigan de la Fox News a replicat printr-un atac direct la adresa lui Robertson, acuzandu-l ca e “plictisitor”, “propagandistic” si ca daca ar fi fost “barbat” l-ar fi infruntat direct.

Pana la urma Griffin a fost nevoita sa-si ceara scuze pentru eroarea ei, admitand ca o persoana din echipa de securitate a Fox se afla cu ceilalti jurnalisti. Insa a reiterat ideea ca fortele libiene folosesc jurnalistii ca pe niste scuturi umane si ca exista frustrari in cadrul coalitiei internationale pentru ca jurnalistii sunt primiti in cadrul deplasarilor guvernamentale.

Intr-o pozitie oficiala pentru Huffington Post, CNN sustine ca Fox News face transmisiuni lipsite de acuratete si respect fata de conditiile in care se afla reporterii din teren.



Citeste si