"Pe piata romaneasca de publicitate outdoor activeaza patru companii internationale, care ocupa segmentul majoritar din piata, restul cotei fiind reprezentat de circa 30 de companii locale de talie medie si mica", a precizat reprezentantul Affichage, potrivit NewsIn.

In ce priveste tarifele percepute clientilor, acestea pot varia intre 85 si 10.000 euro pe luna, in functie de suprafata reclamei, pozitionare sau structura formatului.

"Panourile clasice - billboard - au costurile cele mai mici, in timp ce structurile de mari dimensiuni, precum meshuri, prisme, cuburi, pot atinge valori considerabile, chiar si de nivelul zecilor de mii", a afirmat directorul de marketing.

Citeste si:

Referitor la preferintele clientilor, acesta a spus ca exista o tendinta generala in piata de a alege suporturi premium - backlituri - indiferent de obiectivele campaniei sau de produsul caruia i se face reclama. Daca vorbim insa de clientii traditionali de outdoor, acestia folosesc un mix de formate, in functie de obiective, precum si de specificul fiecarei piete. Selectia unei varietati de formate provine din posibilitatea alocarii de catre clienti a unor bugete considerabile pe outdoor versus bugete mici sau medii, unde clientii se canalizeaza pe un singur tip de produs", a adaugat Ariadna Plesu.

Privitor la problemele cu care se confrunta
industria autohtona de profil, Ariadna Plesu a spus ca acestea sunt reprezentate de "lipsa unei reglementari legislative in domeniu, precum si lipsa transparentei informatiei cu privire la licitatii".

Potrivit reprezentantului Affichage, publicitatea outdoor reprezinta aproximativ 10% din totalul publicitatii desfasurate in Romania, fata de celelalte state comunitare, unde acest segment atinge 15 - 20% din totalul pietei.