Ce afaceri au generat televiziunile controlate de Adrian Sarbu

Grupul American Central European Media Enterprises (CME) a obinut, in primul semestru, venituri nete din activitatile de baza desfasurate in Romania in valoare de 137, 83 milioane de dolari, in crestere cu 50,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat al companiei.

Profitul EBITDA a fost in primul semestru de 61,69 milioane de dolari, inregistrand astfel o crestere cu 63,7% fata de intervalul similar al anului trecut.

In trimestrul al doilea, CME, care detine 95% din actiunile companiei Pro TV, a raportat in Romania venituri de 79,842 milioane de dolari si un profit operational de 38,293 milioane de dolari.

Pe de alta parte, grupul american a inregistrat o crestere de 45% a veniturilor, respectiv 528,9 milioane de dolari, evolutie sustinuta de dezvoltarea pietei de publicitate TV si a operatiunilor din Romania si Cehia.

De asemenea, profitul operational s-a situat, dupa prima jumatate a anului, la 142,7 milioane de dolari. In plus, profitul pe actiune a atins valoarea de 1,93 dolari, reprezentand o crestere de 133%.

"Performantele din trimestrul al doilea demonstreaza puterea retelelor noastre si cresterea pietelor de publicitate in tarile unde suntem prezenti. De asemenea, suntem incantati sa anuntam primul trimestru cu rezultat EBITDA pozitiv in Croatia, succesul inregistrat aici oferindu-ne garantia ca vom reusi sa fim lideri si in Bulgaria, pe parcursul urmatorilor ani", a declarat Michael Garin, director general CME.

CME a anuntat saptamana aceasta finalizarea negocierilor cu Top Tone Media Holdings Limited privind achizitia a 80% din actiunile postului cu acoperire nationala TV2 si a canalului cu profil sportiv Ring TV, tranzactia fiind estimata la 172 de milioane de dolari.

CME este o companie media care detine retele in sase tari din centrul si estul Europei, cu o populatie totala de aproape 90 de milioane de locuitori. Grupul detine televiziuni in state precum Croatia (Nova TV), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Galaxie Sport), Romania (Pro TV, Pro TV International, Acasa TV, Pro Cinema, Sport.ro, MTV Romania), Slovacia (TV Markíza, Galaxie Sport), Slovenia (Pop TV, Kanal A) si Ucraina (Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino, Citi).

CME este listat la bursa electronica NASDAQ si la Bursa de Valori de la Praga, sub simbolul CETV.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Advertising »Citește și
Setari Cookie-uri