Cei care citesc ziarele pe internet sunt bine educati, arata raportul care indica faptul ca 44% dintre cei care au terminat facultatea citesc ziarele online in fiecare zi, fata de procentajul de 11% reprezentat de cei care au absolvit liceul.

Totodata, barbatii raman cei mai interesati de ziarele online, cu o proportie de 59%, in timp ce 51% dintre femei sunt interesate de editiile online ale cotidienelor. Cititorii cei mai interesati sunt cei cu varste intre 30-49 de ani, cu o proportie de 59%, urmati de cei cu varste cuprinse intre 18-29 de ani, reprezentand 54%.

De asemenea, Pew a mai anuntat ca proportia americanilor care citesc ziare traditionale in zile obisnuite a scazut cu aproximativ 40% de la sfarsitul anilor ‘90, iar procentajul celor care urmaresc stirile de noapte cu regularitate a scazut cu 50%.

Constatarile demografice coincid cu cele ale unui studiu similar efectuat in martie si aprilie de Readership Institute. De asemenea, studiul a descoperit ca cititorii de ziare online tind sa fie mai bine educati decat cei care n-au citit niciodata stirile online.