28 August 2008

Mai mult de o treime din americani citesc ziarele online

Mai mult de o treime dintre utilizatorii adulti de internet citesc ziarele online, potrivit raportului “Segmente de audienta in mediul de stiri schimbator”, emis de Centrul de Cercetare pentru Oameni si Presa Pew. Cercetatorii au anuntat ca procentajul care indica numarul celor care se uita la stirile televizate cu regularitate este de 39%, iar cei care urmaresc cu regularitate stirile de noapte sunt in proportie de 29% dintre respondenti.

Cei care citesc ziarele pe internet sunt bine educati, arata raportul care indica faptul ca 44% dintre cei care au terminat facultatea citesc ziarele online in fiecare zi, fata de procentajul de 11% reprezentat de cei care au absolvit liceul.

Totodata, barbatii raman cei mai interesati de ziarele online, cu o proportie de 59%, in timp ce 51% dintre femei sunt interesate de editiile online ale cotidienelor. Cititorii cei mai interesati sunt cei cu varste intre 30-49 de ani, cu o proportie de 59%, urmati de cei cu varste cuprinse intre 18-29 de ani, reprezentand 54%.

De asemenea, Pew a mai anuntat ca proportia americanilor care citesc ziare traditionale in zile obisnuite a scazut cu aproximativ 40% de la sfarsitul anilor ‘90, iar procentajul celor care urmaresc stirile de noapte cu regularitate a scazut cu 50%.

Constatarile demografice coincid cu cele ale unui studiu similar efectuat in martie si aprilie de Readership Institute. De asemenea, studiul a descoperit ca cititorii de ziare online tind sa fie mai bine educati decat cei care n-au citit niciodata stirile online.



Citeste si