Directorul executiv si presedintele News Corp, care in luna decembrie a cumparat Wall Street Journal, iubeste astfel de stiri si chiar zvonuri legate de el, scrie Wolff. De asemenea, jurnalistul vede propria familie confruntandu-se cu acelasi tip de formatiune interna ca Bancrofts, care l-a ajutat pe Murdoch sa achizitioneze publicatia Wall-Street Journal.

Wolff a intrebat cum ar putea evita aceasta soarta. Murdoch a raspuns ca nu poate evita, tot ce poate face este sa intarzie.

Wolff, care scrie o biografie a mogulului media, a publicat acest articol inainte de a propune achizitia publicatiei Wall Street Journal, cand Murdoch a decis ca Merill Lynch, care se confrunta cu probleme financiare, va fi gata sa vanda participatia de 20% din Bloomberg, pe care a si cumparat-o.

Citeste si:

Insa tranzactia nu a avut loc, dar Murdoch a cumparat una dintre cele mai cunoscute publicatii din Statele Unite si acum este pe cale de a mai face o astfel de achizitie - New York Times.

“Este evident o oferta irezistibila pentru el. L-am urmarit cum lucreaza cu cifrele si cum a complotat o fuziune cu biroul de operatiuni de la Wall Street Journal”, scrie Wolff.