4 Septembrie 2008

Murdoch vrea sa cumpere New York Times



Rupert Murdoch, care conduce conglomeratul media News Corp, doreste sa cumpere New York Times si jongleaza cu achizitia unei participatii in publicatia Bloomberg News, scrie revista americana Vanity Fair.

Directorul executiv si presedintele News Corp, care in luna decembrie a cumparat Wall Street Journal, iubeste astfel de stiri si chiar zvonuri legate de el, scrie Wolff. De asemenea, jurnalistul vede propria familie confruntandu-se cu acelasi tip de formatiune interna ca Bancrofts, care l-a ajutat pe Murdoch sa achizitioneze publicatia Wall-Street Journal.

Wolff a intrebat cum ar putea evita aceasta soarta. Murdoch a raspuns ca nu poate evita, tot ce poate face este sa intarzie.

Wolff, care scrie o biografie a mogulului media, a publicat acest articol inainte de a propune achizitia publicatiei Wall Street Journal, cand Murdoch a decis ca Merill Lynch, care se confrunta cu probleme financiare, va fi gata sa vanda participatia de 20% din Bloomberg, pe care a si cumparat-o.

Insa tranzactia nu a avut loc, dar Murdoch a cumparat una dintre cele mai cunoscute publicatii din Statele Unite si acum este pe cale de a mai face o astfel de achizitie - New York Times.

“Este evident o oferta irezistibila pentru el. L-am urmarit cum lucreaza cu cifrele si cum a complotat o fuziune cu biroul de operatiuni de la Wall Street Journal”, scrie Wolff.



Citeste si