30 Octombrie 2008

Ringier isi ia CEO cu experienta in Internet



Martin Werfeli, CEO al Grupului Ringier AG, devine membru al Consiliului de Administratie. Christian Unger preia functia de CEO.

Martin Werfeli (51) a fost ales in Consiliul de Administratie al Ringier AG. Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, Martin Werfeli preda conducerea operationala a Grupului lui Christian Unger (41). Anterior, Christian Unger a condus compania MIH Internet Europe, o filiala a Grupului Naspers. Werfeli este in continuare responsabil pentru toate operatiunile tipografice din Elvetia.

Pe parcursul celor aproape sase ani cat s-a aflat la conducerea Grupului, Martin Werfeli a influentat in mod decisiv dezvoltarea acestuia, reunind cu succes cele doua Divizii independente ale Grupului, Editura Elvetia si Editura Europa, intr-o companie media multinationala cu peste 7.000 de angajati. In acelasi timp, a remodelat structura organizationala adaptand-o astfel la provocarile erei digitale. Martin Werfeli a decis sa se retraga din aria operationala la sfarsitul anului din motive personale. Sub conducerea sa, compania Ringier s-a dezvoltat puternic in ultimii ani devenind un grup multimedia puternic cu prezenta in noua tari din Europa si Asia, cu platforme si activitati interconectate in toate tarile sale.

Ringier a dezvoltat astfel noi domenii de crestere, iar veniturile din vanzari din domeniul digital au crescut de patru ori in ultimii doi ani fiscali. Cu venituri din vanzari in valoare de 1.458 miliarde de franci elvetieni, Grupul a generat pe parcursul tuturor celor sase ani profituri record, valoarea profitului pe 2007 fiind de 102.7 milioane de franci elvetieni.

Christian Unger este succesorul lui Martin Werfeli in functia de CEO al Grupului Ringier. Anterior, acesta a fost CEO al MIH Internet Europe B.V., filiala a Grupului Naspers. In acesta functie, Unger a fost responsabil pe Europa pentru toate operatiunile din domeniul internetului ale Grupului media Sud-African Naspers. El a coordonat de asemenea implementarea strategiei de achizitiii online ale Grupului Naspers in Europa de Est si de Vest. Grupul MIH detine platformele de licitatii Ricardo.ch, Allegro.pl, dar si participatii la portaluri de top precum gadugadu.pl si mail.ru. Anterior, Unger a activat in industria print pentru o perioada lunga de timp.

Christian Unger si-a inceput cariera la Grupul german Bertelsmann si a acumulat timp de doisprezece ani experienta in domeniul publishing. In 1995, Unger a fost numit Managing Director pentru doua edituri de informatii profesionale din cadrul Grupului Bertelsmann. In 2002 a devenit CEO al Bertelsmann China, stabilind mai multe companii mixte (joint venture) in Shanghai, Beijing si Hong Kong, avand in total 1.900 de angajati.

El a avut o contributie substantiala la consolidarea Diviziei de Reviste al Gruner + Jahr, precum si la dezvoltarea mai multor platforme online. La conducerea Beijing 21st Century Book Chain el a dezvoltat primul lant privat de vanzari de carti din China. In 2005 Unger a fost ales in Boardul Arcandor AG, fiind responsabil de toate activitatile din afara tarii ale companiei Arcandor, constand intr-un total de douasprezece companii cu operatiuni globale. In anul 2007 Christian Unger a devenit CEO al Tradus plc. cu sediul in Londra si a condus operatiunile companiei care detine mai multe platforme de licitatii online si portaluri e-commerce in douasprezece tari. Pe parcursul mandatului sau ca CEO pretul actiunilor Tradus s-a triplat, iar in anul 2007 actiunile sale au avut cea mai buna performanta pe Indexul 250 FTSE. Tradus plc. a fost vanduta Grupului Naspers in martie 2008 contra unei sume de aproximativ 2 miliarde de franci elvetieni.

Christian Unger este casatorit, are trei copii si locuieste in Elvetia. El a studiat filozofia si istoria artelor la Universitatea din München si este absolvent al European Business School Schloss Reichartshausen, Oestrich-Winkel din Germania.

Pe durata mandatului de CEO, Martin Werfeli a realizat o multitudine de proiecte sociale si de mediu, programul de training intern al companiei a fost extins si s-a fondat Academia Ringier. S-au infiintat si dezvoltat Fundatii in Romania si Vietnam si a fost creat in premiera, la nivel de Grup, programul de CSR. Martin Werfeli s-a alaturat companiei Ringier in anul 1977 si a devenit membru al Boardului Executiv in 1996. In martie 2003 Consiliul Director l-a ales pe Martin Werfeli in functia de CEO. El s-a aflat la conducerea financiara a Grupului timp de sapte ani, intre 1996 si 2003, detinand in ultimii trei ani ai acestei perioade functiile de CFO si COO. A condus de asemenea Divizia de Ziare a Grupului timp de doi ani.



Citeste si