18 Decembrie 2008

Cum au evoluat site-urile de stiri generaliste in saptamana 9-16 decembrie

Evenimente precum campania electorala, alegerile locale si formarea noului Guvern au contribuit, in ultima perioada, la mentinerea unor audiente ridicate ale site-urilor de stiri generaliste incluse in Topul site-urilor din Romania intocmit pe baza datelor SATI.

Cu toate ca a inregistrat o scadere usoara a numarului de clienti unici, varianta online a cotidianului Evenimentul Zilei, apartinand trustului Ringier, se situeaza, in intervalul 9-16 decembrie, pe primul loc in clasamentul site-urilor de stiri generaliste, cu un numar de vizitatori unici de 623.269, 966.547 vizite si 4.302.495 afisari.

“Evoluţia site-ului evz.ro se datoreaza continutului exclusiv online pe care il producem zi de zi. In momentul de fata procentele arata ca 55% dintre stiri provin din editia de print a cotidianului, in timp ce 45% sunt produse de redactorii departamentului Evz Online”, declara Alexandra Dordea, content manager Evenimentul Zilei Online.

Potrivit Alexandrei Dordea, www.evz.ro a alocat site-uri speciale unor evenimente precum alegerile locale, Campionatul European de Fotbal, Jocurile Olimpice si alegerile parlamentare.

Cele mai accesate sectiuni ale site-ului sunt Politicul si Evenimentul, spune Dordea.

“In ceea ce priveste stirile, cele mai accesate in aceasta perioada au fost cele din zona politicului, si asta pentru ca ultima luna a fost dominata de campania electorala, de alegerile locale si de formarea noului Guvern. Evz.ro a incercat sa satisfaca nevoia cititorilor de a cunoaste, in timp real, ce se intampla pe scena politica romaneasca. Dezbaterile, interactivitatea si analizele la cald sunt un punct forte al evz.ro”, afirma reprezentanta Evz Online.

In ceea ce priveste avantajele variantei online a cotidianului Evenimentul Zilei, Alexandra Dordea crede ca viteza de reactie in cazul evenimentelor la zi si interactivitatea au contribuit la mentinerea unor audiente ridicate ale site-ului.

Pentru a-si mentine nivelul audientei la cote ridicate, Dordea precizeaza ca in aceasta perioada oferta site-ului se va axa pe retrospective, dezbateri si articole de divertisment si materiale specifice Craciunului si Revelionului.

La randul sau, Silvia Nistor, redactor-sef al publicatiei online 9am, considera ca traficul intregistrat de site in ultimele zile este, in mare parte, rezultatul evenimentelor desfasurate pe scena politica romaneasca.

“Desemnarea lui Stolojan in functia de premier, renuntarea lui si desemnarea unui nou prim ministru, reactiile politicienilor si analistilor economici locali, toate acestea au starnit interesul cititorilor nostri. Emil Boc si Theodor Stolojan au fost, fara indoiala, «vedetele» ultimelor zile. O situatie fireasca, daca tinem cont ca de structura si programul viitorului guvern depinde viitorul tarii noastre”, spune Silvia Nistor.

Site-ul 9am.ro, editat de InternetCorp. a inregistrat, in perioada 9-16 decembrie, o crestere a numarului de clienti unici cu 1.646 fata de saptamana precedenta. Astfel, in intervalul mentionat, site-ul a atras 411.420 clienti unici, 494.662 vizite si 1.334.558 afisari.

Clasamentul celor mai importante zece site-uri de stiri generaliste este completat, pe pozitia secunda, de www.realitatea.net, care a inregistrat un numar de 619.851 clienti unici, urmat de www.hotnews.ro (617.986 clienti unici), www.gandul.info (429.231), www.9am.ro (411.420), www.ziare.com (373.446), www.cotidianul.ro (371.735), antena1.ro (357.906), www.adevarul.ro (345.102) si jurnalul.ro (317.593 unici).



Citeste si