Aproape 65% dintre americani folosesc Internetul zilnic, iar pana in 2013 aceasta pondere va creste pana la aproape 70%.

“Numarul de internauti a ajuns la un numar record. Femeile se conecteaza mai des decat barbati, desi cei din urma isi petrec mai mult timp pe Internet”, a declarat Lisa E. Phillips, senior analist la eMarketer si autorul noului raport.

De fapt, eMarketer estimeaza ca femeile vor reprezenta 51,8% din populatia din SUA conectata la Internet in acest an, iar barbatii 48,2%.

Citeste si:

Cum era de asteptat, situatia economica a avut un efect puternic asupra utilizarii Internetului. Potrivit companiei comScore, 18,8 milioane de utilizatori au cautat in decembrie locuri de munca doar in spatiul online, ceea ce inseamna o crestere cu 51% comparativ cu anul trecut.

In luna decembrie, audienta globala de Internet a depasit un miliard de utilizatori, potrivit companiei de masurare a audientei online comScore. In cel mai recent raport, compania de cercetare anunta ca regiunea Asia-Pacific continua sa fie liderul de piata, acumuland 41% din utilizatorii de Internet din intreaga lume, aproximativ 416 milioane.

Europa este a doua regiune, cu aproximativ 283 milioane de utilizatori de Internet, acumuland 28% din populatia conectata la Internet. Cu cei 185 milioane de internauti, America de Nord se afla pe a treia pozitie, cu o cota de 18,4%, anunta comScore.