12 Februarie 2009

Estimare: 200 milioane de internauti in Statele Unite



eMarketer estimeaza ca in acest an numarul de internauti din Statele Unite va creste la aproape 200 de milioane de utilizatori. Pana in 2013, aproximativ 221 milioane de utilizatori vor fi online.

Aproape 65% dintre americani folosesc Internetul zilnic, iar pana in 2013 aceasta pondere va creste pana la aproape 70%.

“Numarul de internauti a ajuns la un numar record. Femeile se conecteaza mai des decat barbati, desi cei din urma isi petrec mai mult timp pe Internet”, a declarat Lisa E. Phillips, senior analist la eMarketer si autorul noului raport.

De fapt, eMarketer estimeaza ca femeile vor reprezenta 51,8% din populatia din SUA conectata la Internet in acest an, iar barbatii 48,2%.

Cum era de asteptat, situatia economica a avut un efect puternic asupra utilizarii Internetului. Potrivit companiei comScore, 18,8 milioane de utilizatori au cautat in decembrie locuri de munca doar in spatiul online, ceea ce inseamna o crestere cu 51% comparativ cu anul trecut.

In luna decembrie, audienta globala de Internet a depasit un miliard de utilizatori, potrivit companiei de masurare a audientei online comScore. In cel mai recent raport, compania de cercetare anunta ca regiunea Asia-Pacific continua sa fie liderul de piata, acumuland 41% din utilizatorii de Internet din intreaga lume, aproximativ 416 milioane.

Europa este a doua regiune, cu aproximativ 283 milioane de utilizatori de Internet, acumuland 28% din populatia conectata la Internet. Cu cei 185 milioane de internauti, America de Nord se afla pe a treia pozitie, cu o cota de 18,4%, anunta comScore.



Citeste si