26 Februarie 2009

RBS taie din sponsorizarea Formula 1



Royal Bank of Scotland, care a raportat astazi pierderi anuale record, de 24,1 miliarde lire sterline, a anuntat ca si-a injumatatit bugetul de sponsorizare a campionatului de Formula 1, de la 200 milioane lire sterline la 100 de milioane, scrie presa internationala.

Banca isi propune sa renunte la toate formele de sponsorizare a campionatului de Formula 1, inclusiv la bannerele de pe marginea pistei, pana in 2010. Decizia RBS urmeaza anuntului facut de ING in urma cu doua saptamani, cand grupul financiar olandez a anulat contractul de sponsorizare Formula 1, estimat la 86 milioane dolari anual.

Retragerea sponsorilor va afecta puternic campionatul de Formula 1, ale carui venituri provin, in proportie de 70%, din sponsorizari. Contributia RBS era estimata la 15% din veniturile totale ale Formula 1.

“Recunoastem ca operam acum intr-un mediu economic foarte diferit si ne reevaluam activitatile incepand din luna octombrie. Este imperativ sa raspundem corespunzator situatiei in care ne aflam”, a spus Andrew McLaughlin, RBS group director, citat de brandrepublic.com.

Printre sporturile afectate de reducerea bugetului de sponsorizare a RBS se numara cricket-ul si golful. In schimb, banca a reinnoit recent contractul de sponsorizare a campionatului national de rugby, a carui valoare, pe o perioada de patru ani, se ridica la 20 milioane lire sterline.



Citeste si