13 Martie 2009

The Independent News&Media concediaza 20 de angajati



Trustului de presa Independent News&Media, patronat de catre Sir Anthony O’Reilly (foto), va renunta la 20 de angajati, decizie care face parte dintr-un amplu plan de reorganizare, ca urmare a crizei financiare, anunta brandrepublic.com.
“Am discutat cu angajatii afectati de aceasta decizie si vrem sa va informam ca, in cazul in care nu ati fost abordati pana in prezent, locurile voastre de munca nu sunt in pericol. Regret aceasta situatie dificila pentru fiecare dintre noi”, a declarat editorul sef al publicatiilor The Independent si Independent on Sunday, Imogen Haddon.

Anuntul privind aceste concedieri vine la mai putin de o saptamana dupa ce Uniunea Nationala a Jurnalistilor (National Union of Journalists) a suspendat actiunile de protest fata de disponibilizarile impuse.

Independent News&Media a precizat in luna noiembrie ca va renunta la 90 de locuri de munca din cadrul diviziei din Marea Britanie, dintre care 60 pe segmentul editorial, in incercarea de a economisi 10 milioane de lire sterline (aprox. 11 mil. euro).

La sfarsitul lunii ianuarie, Sir Anthony O’Reilly, presedintele si fondatorul trustului de presa Independent News&Media, a anuntat ca intentioneaza sa scoata la vanzare doua dintre titlurile cele mai populare-The Independent si Independent on Sunday-pentru a reduce pe cat posibil pierderile cauzate de actualul context economic.

Independent News&Media este fortat sa recurga la o astfel de masura pentru a acoperi o datorie de 200 mil. euro, achitabila pana in luna mai. Reprezentantii trustului au declarat ca au renuntat la vanzarea a 39% din actiunile detinute in compania media APN din Australia, intrucat nu au gasit niciun cumparator.

De asemenea, trustul fondat de O’Reilly intentioneaza sa vanda site-ul german Verivox si site-ul de jocuri Cashcade.

Vanzarile inregistrate de publicatia The Independent au scazut de la inceputul anului 2008 si pana in luna octombrie cu 16,29%, ajungand la un tiraj mediu de doar 201,019 exemplare.



Citeste si