26 Martie 2009

Microjobs, primul serviciu de joburi prin Twitter din Romania



Compania de consultanta in social media Prodigy si agentia de web design Zoom-Studios lanseaza site-ul de locuri de munca Microjobs.ro, un serviciu ce foloseste platforma de microblogging Twitter.
Cei aflati in cautarea unui job si companiile care recruteaza pot trimite anunturile de angajare prin intermediul Twitter. Odata ajunse pe Microjobs.ro, aceste anunturi sunt distribuite pe cele doua canale-cereri si oferte.

Totodata, exista un flux cu anunturile nefiltrate ce combina ambele canale.

"Twitter este de departe fenomenul acestui an pe Internet. Rapiditatea cu care creste acest mediu si diversele interpretari pe care le poate primi ne-au dat ideea de a crea acest serviciu inedit si actual. In acest moment, Microjobs.ro este mai degraba un experiment decat un business. Si am ales sa ne concentram pe job-uri pentru simplul motiv ca anul acesta piata de recrutare va fi foarte dinamica", spune Cristian Manafu, senior consultant la Prodigy si initiator al proiectului Microjobs.

Microjobs.ro foloseste anunturi de maxim140 de caractere (limita impusa de Twitter). Desi textele nu sunt generoase in informatii, ofera cel putin titlul anuntului si un link relevant spre textul integral sau locul in care un candidat isi pastreaza CV-ul (blog, conturi LinkedIn, Plaxo etc).

Mai mult, acest serviciu se adreseaza si celor care au acces la job-uri sau candidati, la asa-numita "bursa prietenilor". In foarte multe cazuri, recrutarile se fac pe baza recomandarilor primite sau oferite de cunoscuti. Lansat pentru moment in varianta Beta, Microjobs.ro va aduce cateva functii noi si va urmari perfectarea unor parteneriate cu alte site-uri de profil.

Fondat de Evan Williams si Biz Stone, Twitter este cel mai cunoscut serviciu de microblogging din lume, ce s-a facut remarcat prin simplitatea comunicarii si puterea de interactiune oferite.

Prodigy este o companie de consultanta in social media fondata in 2008 de catre Cristian Manafu, fost jurnalist in presa de afaceri si actualmente partener in cadrul agentiei Evensys.

Zoom-Studios este o agentie de web design/ development ,fondata in anul 2007, avand clienti din industria grea, auto, media, ONG, medical, printre care Media Pro Studios, MaiMultVerde, Andacord, Aquatec, Dacia, GastroMed.



Citeste si