7 Mai 2009

Amazon a lansat noua versiune a Kindle



Retailer-ul online Amazon a lansat o noua versiune a cititorului electronic Kindle, construit pentru citirea de reviste, ziare si texte de carti, scrie presa internationala.
Noul dispozitiv, numit Kindle DX, are un ecran cu o diagonala de 9,7 inci, dispune de o memorie mai mare si un soft care face mai usor pentru utilizator sa deschida documente mari, iar pretul este de 489 dolari, comparativ cu pretul de 359 dolari al modelului original ce a debutat in 2007, potrivit Washington Post.

Directorul executiv al Amazon, Jeff Bezos, a participat la conferinta de lansare de la New York, alaturi de Arthur Sulzberger Jr., editor al The New York Times.

Cu un pret mai mare cu 130 dolari fata de versiunea anterioara a Kindle, exista un paradox legat de cati consumatori vor achizitiona nou cititor digital. Dar Jeff Bezos, directorul executiv al Amazon, a declarat ca pretul instrumentului nu poate fi redus.

“Kindle DX este in interior un adevarat computer. Este foarte scump sa construiesti un astfel de terminal”, a declarat Bezos, citat de Wall Street Journal.

Spre deosebire de iPhone sau laptop-urile cu pret redus, Kindle nu poate arata clip-uri sau imagini color, este construit pentru a mima experienta citirii unui text printat. Bezos a declarat ca Amazon dedica terminalul “cititorilor si nu impatimitilor de gadget-uri”.

Editorii de carti Cengage Learning, Pearson si Wiley vor oferi cartile lor prin terminalul Kindle din aceasta vara, a anuntat Amazon.

Cititorul de carti digitale Kindle, care a fost imbunatatit la inceputul acestui an, permite utilizatorilor sa citeasca ziare, carti, reviste si blog-uri.



Citeste si