27 August 2009

BBC marcheaza 70 de ani de la Al Doilea Razboi Mondial cu inregistrari radio de arhiva



The BBC Archive lanseaza o colectie online de documente si imagini datand din anul 1939, ce vor putea fi accesate gratuit, prin care marcheaza 70 de ani de la inceputul celui de-al Doilea Razboi Mondial, ce vor putea fi accesate gratuit, anunta brandrepublic.com.
Documente BBC ce nu au mai fost publicate pana acum si transmisiuni radio istorice vor fi publicate online, precum mesajul radio al regelui George al-VI-lea sau declaratia de razboi al lui Arthur Neville Chamberlain, prim-ministru al Regatului Unit in perioada 1937-1940.

De asemenea, inregistrari radio ale BBC vor fi publicate pentru a ilustra realitatea razboiului pentru populatia acelor vremuri.

“Acest razboi a fost primul in care radioul a fost o sursa esentiala de informatii si stiri si aceste inregistrari ne ofera posibilitatea de fi fata in fata cu niste momente unice, din 1939. Arhiva BBC surprinde perioade importante din istoria britanica, iar aceasta colectie demonstreaza rolul important pe care BBC l-a avut in acele timpuri pentru a oferi informatii utile populatiei ”, spune Julie Rowbotham, producator BBC Archive.

Compania BBC (British Broadcasting Corporation), infiintata in 1922, este una dintre societatile publice de radiodifuziune din Marea Britanie, care detine, in prezent, mai multe divizii. Divizia BBC World Television cuprinde o serie de posturi de televiziune, printre care BBC One, BBC Two, CBBC, BBC News 24 si televiziunile digitale BBC Three si BBC Four. Divizia BBC World Service Radio include cinci posturi nationale de radio, printre care BBC Radio 1 si BBC Radio Five Live.



Citeste si