Publisherul Time Inc. a confirmat zvonurile cu privire la posibile disponibilizari de personal, cu doar doua zile inainte de Ziua Recunostintei, insa spre deosebire de concedierile din trecut, care au afectat in special personalul editorial, de aceasta data, masurile au tintit managementul, scrie New York Post.
Astfel, aproximativ 15 persoane au parasit redactia publicatiei Fortune, deoarece compania nu a primit destule cereri de plecari voluntare, in cursul saptamanii trecute, cand alti 10-15 angajati au ales sa primeasca plati compensatorii. Dintre cei inlaturati, in cea mai inalta functie s-a aflat editorul executiv Steve Koepp.

De asemenea, trei editori asistenti au fost inlaturati: John Brodie, Brian Dumaine si Eric Gelman. Un al patrulea assistant managing editor, Lee Clifford, a decis sa plece voluntar saptamana trecuta.

Time Inc. a anuntat, totodata, ca va desfiinta alte 500 de locuri de munca, in perioada urmatoare, cu precadere in cadrul diviziei ce include publicatiile Fortune, Sports Illustrated, Time si Money.

In primele noua luni ale acestui an, veniturile din publicitate ale revistei de business Fortune au scazut cu 33%, in timp ce publicatia Sports Illustrated a inregistrat o scadere a incasarilor de 15%.

La randul sau, Conde Nast, al doilea publisher de reviste din Statele Unite, a efectuat in aceasta luna disponibilizari si a inchis revistele Gourmet, Modern Bride, Elegant Bride si Cookie.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Advertising »


Setari Cookie-uri