28 Ianuarie 2010

Prima televiziune 3D din Europa



Televiziunea britanica BSkyB a anuntat ca in aprilie va lansa Sky 3D, primul canal de televiziune 3D din Europa, care va difuza saptamanal meciuri din Premier League, scrie BrandRepublic.

Sky va testa noul serviciu in aceasta saptamana si va fi prima televiziune 3D din lume care va difuza live programe sportive.

"Noi vom transmite un meci pe saptamana cu functii suplimentare de plata per vizionare pentru alte evenimente importante. Dupa lansarea initiala, vom mari difuzarea de evenimente si vom adauga si alte continuturi, cum ar fi filmele", a declarat Brian Lenz, director de productie la BSkyB.

Lenz a adaugat ca BSkyB vrea ca pana la sfarsitul anului sa introduca televiziunile 3D in gospodariile din Marea Britanie. Initial, canalul de televiziune va fi gratuit pentru abonatii premium ai Sky, insa acestia trebuie sa isi cumpere un televizor cu functie 3D, care costa aproximativ 2.300 euro.

De asemenea, Sky isi propune sa colaboreze cu alte televiziuni sportive ce emit continut 3D, inclusiv ESPN, care a lansat un program de sport 3D in Statele Unite.



Citeste si