Gavin O'Reilly, directorul executiv al Independent News & Media (INM), a declarat ca mult asteptata tranzactie ar putea fi anuntata intr-un timp foarte scurt.

Zvonurile legate de o iminenta vanzare au aparut dupa ce INM a anuntat ca a redus pierderile din 2009 comparativ cu 2008, in pofida scaderii cu 15% a veniturilor, la 1,25 miliarde euro. INM a anuntat ca veniturile provenite din publicitate la cele doua publicatii au scazut cu 33%.

Lebedev, care in urma cu un an a cumparat cotidianul Evening Standard la pretul de o lira sterlina, se asteapta sa plateasca o suma asemanatoare pentru cele doua publicatii INM. INM si Lebedev au inceput discutiile despre o posibila vanzare a ziarelor inca din luna decembrie, iar in ultimele saptamani au aparut zvonuri despre incheierea tranzactiei intre cele doua parti, dar declaratia lui O'Reilly confirma aceste zvonuri.

Citeste si:

O'Reilly a anuntat ca publicitatea si profitabilitatea s-au stabilizat in a doua jumatate a lui 2009 si tendinta va continua si in 2010.

Independent News&Media are sediul la Dublin si detine peste 200 de titluri de print, 130 de posturi de radio si 100 de site-uri. Compania a fost infiintata in 1904 de William Martin Murphy, iar din 1973 a fost preluata de Tony O'Reilly si a devenit unul dintre principalele grupuri de presa din Marea Britanie, Australia, Noua Zeelanda si Africa de Sud.