25 Martie 2010

Alexander Lebedev, foarte aproape de preluarea cotidianului britanic The Independent



Alexander Lebedev, fostul spion KGB, ar putea face in cel mai scurt timp un anunt final legat de achizitionarea publicatiilor britanice "The Independent" si "Independent on Sunday", dupa ce proprietarul a raportat pierderi de 31 milioane euro in 2009, scrie The Telegraph.

Gavin O'Reilly, directorul executiv al Independent News & Media (INM), a declarat ca mult asteptata tranzactie ar putea fi anuntata intr-un timp foarte scurt.

Zvonurile legate de o iminenta vanzare au aparut dupa ce INM a anuntat ca a redus pierderile din 2009 comparativ cu 2008, in pofida scaderii cu 15% a veniturilor, la 1,25 miliarde euro. INM a anuntat ca veniturile provenite din publicitate la cele doua publicatii au scazut cu 33%.

Lebedev, care in urma cu un an a cumparat cotidianul Evening Standard la pretul de o lira sterlina, se asteapta sa plateasca o suma asemanatoare pentru cele doua publicatii INM. INM si Lebedev au inceput discutiile despre o posibila vanzare a ziarelor inca din luna decembrie, iar in ultimele saptamani au aparut zvonuri despre incheierea tranzactiei intre cele doua parti, dar declaratia lui O'Reilly confirma aceste zvonuri.

O'Reilly a anuntat ca publicitatea si profitabilitatea s-au stabilizat in a doua jumatate a lui 2009 si tendinta va continua si in 2010.

Independent News&Media are sediul la Dublin si detine peste 200 de titluri de print, 130 de posturi de radio si 100 de site-uri. Compania a fost infiintata in 1904 de William Martin Murphy, iar din 1973 a fost preluata de Tony O'Reilly si a devenit unul dintre principalele grupuri de presa din Marea Britanie, Australia, Noua Zeelanda si Africa de Sud.



Citeste si