17 Iunie 2010

Industria de publicitate isi revine. Nu si in cazul printului



In timp ce piata de publicitate globala incepe sa isi revina dupa declinul abrupt inregistrat anul trecut, printul nu se incadreaza in acelasi trend, arata Businessinsider.
Ziarele si revistele experimenteaza inca scaderi importante ale veniturilor din publicitate, de 4%, respectiv 10%. Spre comparatie, TV-ul a afisat in primul trimestru o crestere a veniturilor din publicitate de aproximativ 11%, fiind urmat de Internet (+7%) si radio (+6%).

Publicitarii afiseaza reticenta in privinta presei scrise ca si canal de promovare intrucat “nu vad niciun motiv pentru care ar opta din nou pentru ziare, unde publicitatea este scumpa si reactia audientelor nu poate fi cuantificata la fel de usor ca in cazul Google Analytics”.

Veniturile din publicitate in revistele americane vor continua sa scada si in 2010, 2011 si 2012, urmand sa isi revina abia in 2013 si 2014.

Spre comparatie, ziarele americane vor afisa in acest an o scadere a veniturilor din publicitate de 15%, in timp ce publicitatea online atrasa de catre acestea va inregistra la randul sau un declin de 6,8%, potrivit PricewaterhouseCoopers.

Tirajul este asteptat sa scada si in urmatorii 3 ani, urmand sa isi revina treptat in 2014, insa nu la nivelul inregistrat in 2009.

Cititi si Idei de gazetari si manageri: Un nou model de business pentru ziare?



Citeste si