24 Iunie 2010

YouTube castiga procesul cu Viacom



Viacom a pierdut un proces in valoare de un miliard dolari impotriva Google, care detine YouTube, dupa ce un judecator american a stabilit ca site-ul de video-sharing nu a incalcat drepturile de autor ale companiei media, scrie presa internationala.
Din 2007, proprietarul MTV Networks si al studiorilor de film Paramount a acuzat Google si YouTube pentru incalcari masive ale drepturilor de autor dupa ce a descoperit ca zeci de mii de clipuri video au fost adaugate pe YouTube fara permisiunea companiei.

“Cel mai popular serviciu online video nu a incalcat hotararile legale care protejeaza furnizorii de servicii online dupa recursul in care a fost atentionata sa elimine continutul in cauza”, a declarat Louis Staton, judecator al curtii federale din New York, citat de Financial Times.

Simpla recunoastere a incalcarii drepturilor de autor nu este de ajuns pentru a sustine acuzatia Viacom, arata decizia judecatoreasca.

In luna martie, Viacom a prezentat milioane de pagini in care evidentia ca executivii Google si YouTube stiau de incalcarile facute de serviciul de video-sharing.

De cele mai multe ori, servicii ca YouTube in astfel de cazuri inlocuiesc clipurile si sunt protejate de clauzele acordului Digital Millennium Copyright Act.

Google, care a cumparat YouTube in 2006 pentru 1,65 miliarde dolari, a inceput sa implementeze filtre de continut pentru a muta continutul adaugat de utilizatorii sai care incalca drepturile de autor.



Citeste si