Campania “Interpret the World”, adresata unei audiente educate, cu varste cuprinse intre 25-50 de ani, continea sase panouri outdoor. Pe fiecare panou, cate trei imagini plasate una in interiorul celeilalte, fara vreo legatura aparenta, sugerau un fenomen social sau economic pe care publicul trebuia sa-l descifreze. Oamenii isi dadeau cu parerea despre semnificatia imaginilor, trimitand SMS-uri catre un anumit numar de telefon.

De exemplu, unul din panouri ilustra un copil, in interiorul caruia se afla un tigru, in interiorul caruia se afla o pusca. Imaginile sugerau fenomenul prin care tigrii sunt ucisi pentru oasele lor, care sunt folosite ca tratament pentru impotenta.

Citeste si:

Un alt panou ilustra un porc in interiorul unui televizor, in interiorul unei valize. Mesajul panoului era ca gripa porcina a generat o isterie in media, care la randul ei a dus la o scadere a turismului in tarile afectate de virusul AH1N1.

In luna in care a avut loc campania au fost trimise 11.194 de SMS-uri, iar pe site-ul www.interprettheworld.in s-au inregistrat, in doua saptamani, 66.851 de utilizatori, care au realizat 134.431 de afisari.