14 Octombrie 2010

Spotul Saptamanii: Anim'est - Trenul

Si in acest an, Ogilvy semneaza campania de promovare pentru Anim’est – singurul festival de film de animatie din Bucuresti. 2010 este anul care marcheaza cea de-a cincea editie a festivalului.

Campania de promovare Anim’est se deruleaza in 2010 sub umbrela “Romania welcomes Anim’est”. Aceasta este si formula care invita publicul romanesc si international la o intalnire speciala cu 511 filme de scurt si lung metraj, dintre care se remarca proaspatul nominalizat la Premiul Academiei Europene de Film 2010 pentru Cel mai bun film de animatie, cele cinci titluri japoneze-cult din cadrul Retrospectivei Studio 4C, hiturile din sectiunea Mozaic, filmele de animatie creepy, bizare si neconventionale mixate cu un live act audio-video marca Matze si Andrei Fantana, in cadrul Creepy Animation Night 2, dar si cele mai bune 14 filme autohtone realizate in 2010 de catre o generatie tanara de animatori care promite sa revigoreze suflul animatiei romanesti.

Un element central al campaniei este spotul TV “Trenul”, care exploateaza unul dintre punctele de referinta ale calatoriei feroviare cu specific local: toaleta din vechile trenuri albastre.

Daca spotul TV priveste cu sinceritate locul de unde vin ideile (cel putin unele), la realizarea materialelor oficiale ale festivalului isi dau intalnire referinte la pop culture si adaugiri anatomice indraznete, totul pentru a crea impreuna un univers de comunicare 360º in jurul oii anim’est. Astfel, campania din acest an se deruleaza in presa clasica (TV, print, OOH, radio), dar si la nivel online si innovative media.

Cea de-a cincea editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est este organizata de Asociatia Culturala Este’n’est si va avea loc in perioada 8-17 octombrie 2010 la Cinema Patria, Cinema Scala si Cinema Union din Bucuresti si va fi urmata de un follow-up la Cinema Victoria din Cluj-Napoca, in perioada 22-24 octombrie 2010.

Echipa: Vlad Ilicevici – Director Executiv, Mihai Mitrica – Director de Festival, Laurentiu Bratan – Presedinte Este’n’est, Ileana Cecanu – Director Marketing si Toma Peiu – PR Manager, din partea Este’n’Est si a echipei de creatie Ogilvy Ionut Coanda – Art Director, Cristina Calota – Copywriter, alaturi de Dani Macarie – Creative Director si Albert Nica – Executive Creative Director, Vasile Alboiu – Creative Director Ogilvy Interactive, Catalin Ghinescu – Web Designer, Stefan Dinca – Flash Developer, Marius Farcasanu – Web Designer, Oana Boghici – AV Producer, Anca Nita – Account Manager, Mihaela Vasilescu – Account Executive, Lilian Neagu – Production Director si Cosmin Guta – DTP.



Citeste si