2 Decembrie 2010

Topul brandurilor preferate de publicul feminin



Kindle, Verizon si Hershey sunt cateva din brandurile preferate de publicul feminin, potrivit unui sondaj realizat de NBC Universal. Datele releva astfel ca tehnologia este un domeniu preferat de femei, sapte branduri din domeniul IT situandu-se in primele 25 de marci apreciate.

Pe primul loc in topul preferintelor publicului feminin se situeaza retailerul Walmart, urmat de Target, Verizon si eBay. In top 10 branduri se situeaza Coca-Cola (locul 5), Ford (6), AT&T (7), iPhone (8), Pepsi (9) si iPod (10).

Kindle, cititorul electronic de carti apartinand Amazon, a raportat cea mai buna evolutie in indexul realizat de NBC Universal, trecand de pe pozitia 386 pe locul 170. Aceasta crestere a popularitatii a coincis cu anuntul realizat de companie privind introducerea unor noi optiuni pentru Kindle, prin care utilizatorii pot transfera continut din cititorul electronic spre alte instrumente, precum iPad.

Potrivit companiei de cercetare Forrester Research, in octombrie anul trecut Kindle inregistra o cota de 60% din vanzarile de cititoare de carti electronice pe piata din SUA, acesta fiind urmat de Sony Reader cu 35% din piata.

De asemenea, Verizon a urcat pe locul 3, pe fondul campaniei de marketing pentru iPad, care a inceput sa fie comercializat in magazinele sale in luna octombrie.

“In prezent, femeile nu mai pot fi catalogate drept «gospodine» si atat. Ele sunt acum si «marii cheltuitori» si cele care iau decizia de cumparare. Afirmatia este sustinuta si de faptul ca in top 25 peste jumatate din branduri sunt marci IT si auto”, spune Tony Cardinale, reprezentant al Women&Lifestyle Entertainment Networks.



Citeste si