Derularea evenimentelor
Casa de avocatura
Ce urmeaza
2 / 4

Casa de avocatura

Dovezile cu care Paul Ceglia (foto) se va prezenta la tribunal includ un asa-numit contract pe care el si Zuckerberg l-au semnat si care ii oferea un procent de 50% din proiectul “the face book”, plus cate 1% pentru fiecare zi de intarziere a lansarii proiectului, de la o data mentionata. De asemenea, Ceglia a prezentat un cec in valoare de 1.000 de dolari, anulat.

Atunci cand dovezile au fost prezentate, Facebook a replicat ca sunt fabricate. Contractul ar fi inclus, potrivit reprezentantilor Facebook, doar proiectul StreetFax, restul fiind modificat pentru a include si “the face book”.

Pozitia Facebook era credibila, luand in considerare trecutul criminal al lui Ceglia, care fusese arestat in legatura cu o afacere cu rumegus pe care o detinuse. Mai mult, presupusul co-proprietar al Facebook a asteptat sase ani pentru a iesi la lumina, intarziere pe care a explicat-o prin faptul ca uitase de existenta contractului si l-a gasit abia atunci cand a cautat prin actele vechi, cand politia a venit sa-l ridice din cauza afacerii cu rumegus.

“Dovezile” lui Ceglia pareau insuficiente in iulie anul trecut. Insa zilele acestea Ceglia s-a intors cu noi dovezi si un nou reprezentant: casa de avocatura DLA Piper.

Printre noile dovezi se numara mai mult de 10 emailuri care ar fi fost schimbate intre Ceglia si Zuckerberg in perioada iulie 2003-iulie 2004, cand a fost creat Facebook, si care includ detalii despre dezvoltarea si finantarea proiectului “the face book” si despre cum Zuckerberg s-ar fi intalnit cu niste persoane care pregatesc un proiect asemanator (fratii Winklevoss). In continuare, presupusele emailuri de la Zuckerberg sustin ca proiectul Facebook merge prost, ca se gandeste sa-l inchida, iar in final, acesta se ofera sa-i inapoieze lui Ceglia finantarea initiala de 2.000 de dolari.

Facebook sustine ca emailurile nu exista si au fost inventate.

Noul reprezentant al lui Ceglia, DLA Piper, este o casa de avocatura internationala, care reprezinta in principal companiile de tehnologie. DLA Piper sustine ca a verificat veridicitatea dovezilor lui Ceglia.

Cititi in slide-ul urmator ce urmeaza in procesul Facebook-Paul Ceglia


Sursa foto:
techcrunch.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri