Ce aduce in plus Google+
Ce ar putea merge rau
Vor putea coexista Facebook si Google+?
2 / 4

Ce ar putea merge rau

Obiectivul Google atunci cand a lansat Google+ nu a fost acela de a avea o retea sociala ca Facebook, sustine Associated Press. “Mai degraba, noul efort al Google in domeniul retelelor sociale reprezinta o incercare de a obtine insighturi valoroase despre vietile si relatiile oamenilor. Asta ar putea ajuta compania sa targeteze mai bine publicitatea, astfel incat advertiserii ar plati mai mult si ar avea mai putine motive sa-si cheltuiasca banii pe Facebook”.

Google este deja recunoscut pentru precizia cu care isi targeteaza publicitatea, in functie de ce cauta oamenii pe motorul de cautare, ce isi scriu in e-mail si ce vizioneaza pe YouTube.

Diferenta dintre Google si Facebook este ca pe Facebook oamenii intra ca sa scaneze repede statusurile prietenilor, sa stea pe chat sau sa se uite la poze, fara vreo intentie specifica, spune Susan Eltinger, analist la Altimeter Group, citata de Associated Press. “Pe Google, oamenii au de obicei un obiectiv, fie ca isi cauta un hair stylist sau trimit pe mail invitatii la o petrecere”, spune ea. “Ceea ce Google trebuie sa faca este sa-si transforme produsele existente in unele «sociale», pe masura ce «socialul» devine o norma pentru activitatile online”.

Dar ce ar putea merge rau cu Google+? Revista PCWorld a identificat 5 motive pentru care Google+ ar putea deveni un esec:

1. Asemanarea cu Google Buzz. Google+ pare sa fi imprumutat unele caracteristici de la serviciul Google Buzz – un instrument de socializare si chat, integrat in serviciul Gmail, care a fost considerat un esec. Potrivit PCWorld, pe Google+ postarile cu un numar mare de comentarii urca pe pagina principala, chiar daca sunt mai vechi, element care ii poate deranja pe utilizatori. De asemenea, notificarile atunci cand cineva te urmareste pe Google+ reapar, asa cum se intampla si la Buzz.

2. Spam-ul. Deocamdata, utilizatorii de Google+ impartasesc lucruri interesante, insa curand vor ajunge pe noua retea sociala toti cei care joaca FarmVille, Mafia Wars si raspund la quizuri, invadand Google+ cu spam.

3. Probleme de confidentialitate.
Dupa episodul in care contactele utilizatorilor de Google Buzz au fost expuse public, Google trebuie sa se supuna unui audit de confidentialitate pentru urmatorii 20 de ani. Cu toate acestea, criticii nu privesc cu ochi buni experimentul Google in domeniul retelelor sociale.

4. Complexitatea interfetei.
Deocamdata, interfata Google+ este simpla, atractiva si usor de utilizat. PCWorld se intreaba insa in ce masura vor reusi designerii de la Google sa pastreze simplitatea interfetei dupa ce vor fi adaugate noi optiuni pentru servirea publicitatii.

5. Cercurile ar putea deveni obositoare.
Pentru moment, cercurile Google+ sunt apreciate de catre utilizatori deoarece le permit sa impartaseasca lucruri doar cu persoanele din anumite liste, pe care si le creeaza singuri. Insa pe masura ce reteaua sociala va deveni tot mai populata, oamenii ar putea obosi sa-si adauge manual prietenii in cercuri.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri