“Newborn”, un monument din otel masiv, are lungimea de
Ismaili e un munte de om de peste doi metri. Are trasaturi dure,
Kosovo si Albania sunt doua piete mici – populatia cumulata
Cealalta problema majora a publicitatii in Albania si Kosovo sunt
<p>Pe 7 februarie 2008, membrii agentiei Ogilvy Kosovo s-au adunat
Pana la urma, fierarul a acceptat sa lucreze pe incredere. Dupa ce
Intreg proiectul a costat <strong>55.000 de euro</strong>. Ogilvy
6 / 8

Pana la urma, fierarul a acceptat sa lucreze pe incredere. Dupa ce

Pana la urma, fierarul a acceptat sa lucreze pe incredere. Dupa ce au fost gata primele doua litere, Ismaili le-a pozat si a inceput sa trimita mailuri pe la ministri.A dat zeci de telefoane, si-a pus toate contactele in miscare, pana a obtinut o intalnire cu ministrul de Finante. Acesta a fost impresionat de idee, a inaintat-o primului ministru si a doua zi Ismaili avea aprobarea si banii.

“Apoi mi-au spus: «Sambata noaptea, pregateste-te, il asezi acolo, il acoperi. Duminica la 18.30 il descoperi si prim-ministrul si presedintele il semneaza primii»”. Ideea era ca toti cei prezenti la manifestatie sa-si lase semnatura pe monument. Se gandisera initial sa-l vopseasca in rosu, una din culorile de pe steagul Albaniei. Dar apoi s-au hotarat la galben, culoare ce putea fi interpretata in mai multe feluri – Uniunea Europeana, lumina, poate culoarea noului drapel.

Cei de la Ogilvy au pregatit zona, au aranjat lumina, sunetul, au adus baloane si le-au ascuns sub copertina care acoperea monumentul. A doua zi, imediat dupa proclamarea independentei in parlamentul din Pristina si dupa conferinta de presa, presedintele si prim-ministrul au mers la “Newborn” ca sa semneze. In secunda urmatoare, toti cei prezenti s-au napustit asupra monumentului, golind galetile cu carioci pregatite pentru ei. “M-am gandit, Doamne, daca se prabuseste? O litera are 1.000 de kilograme. Daca va cadea. Am inceput sa urlu la securitate «Opriti-i!» N-aveai cum, lumea alerga, se catarau pe monument. Dar apoi mi-am dat seama ca, de fapt, totul mergea extraordinar, mult mai bine decat planuisem. Era perfect.”

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri