De la Adevarul de Seara la revista Forbes
De la masini de scris la masini de tiparit
250 de oameni din Ringier
Intrarea pe piata de televiziune si listarea la bursa
1 / 5

De la Adevarul de Seara la revista Forbes

Strada Fabrica de Glucoza din zona Pipera, unde isi are sediul trustul de presa Adevarul Holding, e invaluita in praful ridicat de muncitorii de pe santier. In stanga santierului se afla o cladire cu doua etaje - spatiul redactiilor Adevarul, Click!, Dilema Veche si Dilemateca.

Razvan Corneteanu, director general Adevarul Holding, intra in birou cu o varianta “de proba” a Adevarului de Seara, ziarul gratuit cu distributie nationala, a carui lansare a avut loc in aceeasi zi. In urma cu o saptamana, Adevarul Holding a lansat catalogul Top 500 Miliardari. Adevarul, ziarul flagship al trustului de presa, a fost relansat la sfarsitul lunii trecute, cand a fost confirmata si achizitionarea cotidianului ucrainean Blik, editat de Ringier.

In lunile urmatoare, trustul va aduce pe piata romaneasca revista americana Forbes, proiect aflat in faza terminala a negocierilor. Pana atunci, cel mai nou produs al companiei va fi dat deja testul acceptarii pe piata. Adevarul de Seara va avea, pentru inceput, un tiraj de 250.000 de exemplare si se va distribui gratuit in sapte orase din tara.

Tandemul Adevarul-Adevarul de Seara inchide un cerc informational, spune Corneteanu. Chiar daca nu se asteapta ca ziarul gratuit sa fidelizeze cititorii intr-atat incat sa creasca tirajul ziarului platit, managerul preconizeaza o crestere a audientei pentru Adevarul si un plus la brand awareness. Mai mult decat atat, ii da posibilitatea de a avansa oferte mai interesante pentru clientii de publicitate.

Adevarul de Seara, primul ziar din categoria sa, este un proiect la care lucreaza de mai bine de un an, pe baza unui plan de dezvoltare realizat impreuna cu consultanti germani si spanioli. Corneteanu e mandru de proiectul sau, care contribuie la crearea “celui mai puternic brand de presa din Romania”. Ii va sarbatori lansarea impreuna cu toti angajatii trustului, in prezenta lui Dinu Patriciu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri