De la Adevarul de Seara la revista Forbes
De la masini de scris la masini de tiparit
250 de oameni din Ringier
Intrarea pe piata de televiziune si listarea la bursa
3 / 5

250 de oameni din Ringier

Adevarul Holding are in prezent 850 de angajati, numar care a crescut de peste opt ori de la preluarea, in 2006, de catre Dinu Patriciu. Dintre acestia, aproape 250 sunt fosti angajati ai trustului Ringier. Printre ultimele transferuri se numara fostul redactor-sef al Evenimentului Zilei, Razvan Ionescu, si Grigore Cartianu, redactor-sef adjunct al aceluiasi ziar.

“Compania Ringier, la nivelul anului 2006, avea cea mai mare densitate de profesionisti de mare calitate din Romania. De asta se si construise rezultatul incredibil pe care il avea Ringierul atunci. Nu mai e cazul in zilele noastre. Adica in 2005-2006, Ringier avea doi ani inaintea pietei, la toate capitolele. Acum poti sa spui care are jumatate de an in spatele pietei, la unele capitole. Lucrurile s-au schimbat dramatic”, spune Corneteanu.

In ultimii doi ani, tirajele principalelor ziare ale celor doua trusturi de presa au inregistrat valori mai apropiate. Daca in ianuarie 2007 Adevarul avea un tiraj de circa 22.000 de exemplare, iar Evenimentul Zilei difuza 67.000 de copii, in iunie 2008 Evenimentul Zilei avea un tiraj de 52.000 de exemplare, iar Adevarul difuza 37.500 de copii. Pentru luna octombrie, Corneteanu estimeaza o crestere de pana la 48.000 de exemplare.

Cresterea de tiraj a Adevarului a fost provocata, intr-o anumita masura, si de insertiile de carte si filme ale ziarului. Potrivit lui Corneteanu, insertiile presupun o investitie initiala dar se transforma apoi intr-o sursa de profit. Publicatiile Adevarul Holding vor fi distribuite impreuna cu insertii si anul urmator.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri