De la Adevarul de Seara la revista Forbes
De la masini de scris la masini de tiparit
250 de oameni din Ringier
Intrarea pe piata de televiziune si listarea la bursa
4 / 4

Intrarea pe piata de televiziune si listarea la bursa

“Adevarul Holding incepe sa fie pregatit sa intre pe piata de TV si pe cea de radio”, spune Corneteanu. “La nivelul anului 2007 am refuzat sa intram in zona asta pentru ca nu eram pregatiti, ca infrastructura. Sunt proiecte in care poti sa pierzi sute de mii in fiecare saptamana si risti foarte mult daca nu ai o infrastructura buna”.

Un alt plan al companiei este listarea la bursa in urmatorii ani, dupa ce ce Adevarul Holding va atinge anumiti parametri financiari si dupa ce piata de capital se va reechilibra.

Cat despre contributia online-ului in afacerile de presa, Corneteanu se arata rezervat. “Cred ca este supraevaluata aceasta poveste cu Internetul. Va dura foarte multi ani pana va ajunge la niste cifre de care sa se poata vorbi in comparatie cu presa sau cu televiziunea, Dar cu siguranta este un trend de care trebuie sa tii seama si este un marketing care trebuie facut”. Adevarul Holding detine, de un an de zile, o divizie de online. Adevarul.ro a fost relansat recent, urmand sa fie prezentat intr-o noua varianta in viitorul apropiat.

Trustul de presa va continua sirul de lansari si achizitii, atat pe plan intern, cat si pe plan international – unde a cumparat recent cotidianul ucrainean Blik. Corneteanu sustine ca pe piata media din Romania pot fi scoase la vanzare multe produse.

“Toate sunt de cumparat. Daca cineva isi pune problema ca ceva nu ar fi de vanzare, greseste. Este o chestiune de moment si de pret, atat”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri