Manageri romani la “prima intalnire” cu Twitter
Manageri straini pe Twitter
Twitter: Idei noi si mai putin lucruri personale de genul
Profilul utilizatorului roman de Twitter
2 / 5

Manageri straini pe Twitter

Alexis Bonte (foto), director executiv si actionar majoritar al companiei care administreaza site-ul eRepublik.com, afirma ca “prima intalnire” cu Twitter a avut loc in aprilie 2007, cel care i-a aratat aplicatia fiind prietenul sau, Tariq Krim (fondatorul Netvibes si Jolicloud).

“La inceput Twitter reprezenta doar o modalitate de a fi conectat cu persoanele pe care le-am cunoscut in cadrul unei intalniri organizate in luna aprilie 2007. Acum e un mijloc prin care vad ce fac ceilalti din mediul meu de afaceri, invat lucruri noi si incerc sa promovez ultimele noutati din activitatea mea”, declara Alexis Bonte.

Acesta foloseste Twitter aproximativ 10 minute zilnic, are aproape 900 de urmaritori (followers) si urmareste 180 de utilizatori. Bonte acceseaza site-ul de microbologging de pe calculatorul personal, iPhone si Blackberry.

Pe de alta parte, pentru Stefan Kolle, partener Futurelab, utilizarea Twitter este orientata spre doua directii: pe de o parte descopera subiecte de discutie, articole sau site-uri interesante, pe de alta parte, platforma de microblogging reprezinta un instrument de comunicare.

“Vorbesc despre proiectele in lucru, anunt evenimente la care iau parte sau persoane care vor participa la respectivele evenimente si, desigur, pun intrebari «urgente»”, spune Stefan Kolle.

In ceea ce priveste frecventa cu care utilizeaza acest serviciu, Kolle afirma ca uneori tinde sa fie “un risipitor” cu timpul sau, urmarind tot ce este interesant.

“Timpul pe care il petrec pe Twitter depinde foarte mult de programul meu. Cred ca petrec zilnic intre 5 minute si cateva ore, in functie de circumstante. Principalele teme de discutie se situeaza in zona marketingului si inovatiei”, declara Kolle.

In prezent, reprezentantul FutureLab este “urmarit” de 400 de utilizatori Twitter si urmareste la randul sau 400 de persoane. Pentru a accesa Twitter Kolle foloseste TweetDeck sau mobilul personal, in cazul in care doreste sa comunice ceva “urgent”.

In opinia lui Stefan Kolle numarul de utilizatori Twitter va continua trendul ascendent in urmatorii ani.

“Lucruri precum o cearta dintre Lilly Allen si Perez Hilton pe Twitter sau cresterea numarului de persoane cu un telefon inteligent sunt elemente care vor contribui la dezvoltarea platformei de microblogging si in anii urmatori”, afirma Kolle.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri