Prima luna: Cea mai frumoasa din viata profesionala
Profitul trustului: Scopul principal
Cum vede Imre media romaneasca
1 / 4

Prima luna: Cea mai frumoasa din viata profesionala

Peter Imre afisa in februarie imaginea unui om relaxat care incepea o noua viata dupa 22 de ani de multinationala, cand realiza pentru Wall-Street bilantul activitatii sale in cadrul Philip Morris.

Acum, la o luna dupa preluarea conducerii Adevarul Holding, Imre transmite entuziasmul unei noi provocari, pe care este hotarat sa o finalizeze cu brio.

Despre primele saptamani in noua functie, directorul general spune ca au fost cele mai frumoase zile din viata sa profesionala.

“Am iubit compania pentru care am lucrat inainte, fiecare zi acolo a fost fascinanta, mi-a adus o placere imensa. Insa pentru rolul pe care Dinu Patriciu mi l-a oferit cu multa generozitate si incredere se pare ca m-am pregatit toata viata. Experienta de 22 de ani in multinationala imi foloseste in fiecare secunda, de la negocierile cu furnizorii pana la integrarea diferitelor departamente. Este un organism cu foarte multe membre, care trebuie articulate coerent si gestionate, in ciuda unor antagonisme naturale”, explica Peter Imre, intr-un interviu acordat Wall-Street.

El spune ca a gasit la Adevarul multa materie prima de foarte buna calitate, dar nu si un produs finit. Si in ciuda acuzelor si instigarilor la un conflict cu fostul management, actualul director spune ca are foarte multa apreciere pentru vechea echipa. “Apreciez ce au facut pana acum, dar deja suntem intr-o etapa diferita. Am trecut de faza de investitie, de pompare a fondurilor, de achizitie si castigare de cota de piata. Acum trebuie sa trecem pe profit”, puncteaza Imre.

Insa intrebarea “Care este cel mai bun lucru pe care Razvan Corneteanu l-a lasat in urma?” l-a tinut cateva secunde bune pe ganduri.

“Restaurantul de la etajul 3”, a spus Imre in gluma, mentionand ca a fost cel mai lung timp de gandire pentru un raspuns.

“Fostul management a lasat oameni foarte buni. Despre produse este greu sa afirmam daca sunt bune sau nu, deocamdata sunt inca in formare”.

In prima luna, managerul a analizat, a reorganizat, a revizuit, a motivat si a taiat. Nu a terminat inca si spera sa nu termine in urmatorii cinci ani. Planul sau: sa faca din Adevarul Holding o constructie eficienta, un organism mare, dar foarte flexibil si suplu.

Ziarul Adevarul l-a descoperit odata cu venirea sa aici, anterior nu se afla printre preferatele sale. “Acum il descopar, nu este un ziar care te seduce din prima, ci iti trebuie cateva intalniri”.

Peter Imre nu are inca o viziune foarte clara asupra a cum vrea sa transforme ziarul infiintat in 1871 de Alexandru Beldiman, insa stie ca vrea sa fie “The Grey Lady of Romanian Press”, un ziar impartial, cu opinii si care informeaza.

Un deziderat mai complicat, in conditiile in care acum este un ziar de dreapta si miliardarul Dinu Patriciu il vrea pe aceeasi parte a axei politice.“Patriciu este cel mai pur sange capitalist pe care il cunosc. Un om de dreapta si evident ca vrea sa aiba un ziar de dreapta, care sa promoveze ideile si valorile capitalismului”, explica Imre.

Mai mult, managerul spune ca visul sau este sa vada compania listata la bursa, dar nu in Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri