Inceputul
Imnul
Dansatorul
Lectiile
1 / 5

Inceputul

Pentru FIFA 2010, Coca-Cola, sponsor oficial al campionatului, trebuia sa faca ceva mare, rasunator si relevant. Ceva despre Africa, despre fotbal si despre fericire – conceptul cu care brandul se asociaza. Au inceput studiile de cercetare premergatoare campaniei in 2006. Au mers in Africa pentru a descoperi acel insight care sa depaseasca stereotipurile despre continentul negru: salbaticie, boli, saracie. “Am vorbit cu oamenii si am gasit o poveste diferita. Am gasit o mandrie si un optimism colosale, o pofta de joc, de celebrare si fericire”, a spus Joseph Tripodi (foto).

Campania Coca-Cola trebuia sa redea culoarea si zgomotul Africii si sa fie construita in jurul unei povesti autentice a celebrarii – conceptul principal al campaniei. Identitatea vizuala trebuia sa exprime optimism, culoare, sa aiba sticla de Coca-Cola in centru si sa fie usor de declinat pe toate mediile. Asa s-a ajuns la sticla alba, inconjurata de culoare, vuvuzele si mingi de fotbal.

O componenta importanta a campaniei a fost FIFA World Cup Trophy Tour, in care Coca-Cola a plimbat trofeul original FIFA in 84 de tari, inclusiv toate statele africane cu exceptia Libiei (unde, spune Tripodi, oficialitatile nu le-au putut garanta securitatea). 500.000 de oameni s-au fotografiat cu trofeul, iar evenimentul a fost declinat in spoturi TV. A fost si una dintre componentele costisitoare ale campaniei. “Cand echipa a venit la mine sa inchiriem avionul m-am inecat putin, dar am semnat cecul”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri