14 / 16

Naspers intra in scena: Achizitia Autovit si ePayment

Site-ul Autovit.ro a fost anul trecut in centrul atentiei odata cu preluarea de catre grupul Allegro, subsidiara europeana a grupului sud-african Naspers, prin subsidiara europeana MIH Allegro BV, una dintre cele mai mari companii media din lume.

Autovit.ro a fost lansat in Romania in anul 2000, fiind disponibile circa 20.000 de anunturi nu mai vechi de 15 zile, generand un trafic zilnic estimat la peste 80.000 de vizitatori unici. Cifra de afaceri a fost in 2009 2,3 milioane lei, iar profitul brut de 1,56 milioane lei.

Anul acesta, Allegro a devenit actionar majoritar si la Gecad ePayment, companie fondata de Radu Georgescu, cu o participatie de 83%.

La finele anului 2009, grupul Naspers a anuntat un venit de 1,43 miliarde euro, in crestere cu 6% fata de inceputul anului, si un profit de peste 300 milioane euro, aflat in crestere cu un procent de 19%. Subsidiara sa est europeana, grupul Allegro, cuprinde platforme online de tranzactii fixe sau prin licitatie, anunturi (auto, imobiliare, cariere si calatorii), site-uri de shopping, cat si platforme de plati online. Aceste servicii opereaza in Polonia, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Romania, Ucraina, Belarus, Kazakhstan, Serbia, Moldova, Turcia, Letonia, Lituania si Estonia. Grupul Allegro a anuntat in anul 2009 o cifra de afaceri de 1,58 miliarde euro, in crestere cu 19% fata de anul precedent.


Cele mai importante momente din online-ul romanesc in ultimul deceniuArticole recomandate