2 / 10

9. Se lanseaza televiziunea digitala. Operatorii de cablu isi fac posturi TV

In noiembrie 2004, compania Focus Sat a fost primul operator care a lansat servicii de televiziune digitala prin satelit (DTH - Direct To Home), compania fiind achizitionata de operatorul de cablu TV UPC Romania, in 2005.

Televiziunea digitala se adresa in special locuitorilor din zonele neacoperite de reteaua de cablu TV.

RCS&RDS a lansat serviciul DigiTV in decembrie 2004, Digital Cable System a introdus platforma Max TV in iunie 2005, DTH Television Group a lansat Boom TV in aprilie 2006, iar Romtelecom a lansat Dolce in noiembrie 2006.

La sfarsitul lui iunie anul acesta in Romania erau 2,26 milioane abonati ai serviciilor de televiziune digitala prin satelit.

Treptat operatorii de televiziune prin cablu si-au lansat canale de televiziune, care emit in retele proprii. Astfel, RCS&RDS a lansat in 2009 posturile de televiziune Digi Sport si Digi Sport Plus iar anul acesta, in decembrie, postul de televiziune generalist Zece TV. Pe de alta parte, Romtelecom a lansat in septembrie anul acesta Dolce Sport si a obtinut licentele pentru alte trei posturi de televiziune. Iar DTH Television Grup opereaza prin platforma Boom TV zece canale proprii de televiziune, specializate pe filme, muzica si sport.

Cele mai importante 10 momente ale pietei de media, in ultimul deceniuArticole recomandate