Piata online, deficitara la capitolul inovatie
De ce ai nevoie pentru a incepe o afacere online
Criza financiara, implus pentru piata de publicitate online?
Dragos Manac, SNS: Anul viitor vom avea foarte multe decese in Internetul romanesc
2 / 5

De ce ai nevoie pentru a incepe o afacere online

In opinia lui Jan Vichr, board member Swiss Venture (foto), cei care doresc sa-si deschida o afacere online au nevoie de trei elemente – o idee extraordinara, o echipa potrivita si capital.

Printre potentialii investitori se numara: propriile economii, prietenii, familia si “fraierii”, investitorii strategic (Business Angels, Venture capital), investitori financiari (banci, private equity), credite bancare.

"Trebuie sa fii pasionat de ideea ta, sa-ti faci temele, adica sa-ti construiesti un plan de finante, sa fii conservator, sa mentii controlul si sa-ti asculti intuitia. In plus, trebuie sa fii realist in ceea ce priveste banii de care ai nevoie. Cere atatia bani de cati ai nevoie pentru a ajunge la urmatorul nivel, nu te lacomi. Insa, daca cineva insista sa iti ofere banii, ia-I”, spune Jan Vichr.

Potrivit acestuia, piata online romaneasca are unul din cele mai mari potentiale din regiune. In schimb, exista segmente pe piata care nu sunt exploatate suficient.

“Printre proiectele cu care venim in Romania se numara o retea sociala pentru studenti, care se numeste studentin.ro. Am lansat acest proiect saptamana trecuta in format beta si avem aproape 2.000 de utilizatori. De asemenea, ne propunem sa lansam un proiect pe zona de dating si unul pe segmentul e-commerce. In schimb, pe segmentul de e-commerce exista provocari in ceea ce priveste siguranta furnizorilor, a solutiilor de plata, dar si in ceea ce priveste oamenii. Vorbim de oameni buni, cu vaste cunostinte, dar care au nevoie de ghidare, de consultanta”, a declarat, pentru Wall-Street, reprezentantul Swiss Venture.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri