Piata online, deficitara la capitolul inovatie
De ce ai nevoie pentru a incepe o afacere online
Criza financiara, implus pentru piata de publicitate online?
Dragos Manac, SNS: Anul viitor vom avea foarte multe decese in Internetul romanesc
4 / 5

Dragos Manac, SNS: Anul viitor vom avea foarte multe decese in Internetul romanesc

Mult mai pesimist, Dragos Manac, lead operations manager SNS, spune ca vom asista in timp la o selectie naturala a proiectelor din online-ul autohton, primele eliminate din acest peisaj fiind “afacerile umflate”, proiectele care nu au un model de afaceri care sa le sustina in timp.

“Multe dintre ideile pe care le-am vazut, fara intentia de a jigni pe nimeni, nu au nicio relevanta. Daca nu sunt relevante, daca nu aduc valoare sau nu produc bani, o sa moara in cele din urma. E atat de usor sa intri in online fara sa stii nimic, incat ma tem ca la anul viitor vom avea foarte multe decese in Internetul romanesc. Statistic vorbind, o recesiune dureaza in medie 18 luni, insa cert este ca anul viitor va fi rau. Vrem nu vrem trebuie sa ne pregatim pentru asta”, declara Dragos Manac.

De asemenea, potrivit lui Manac, un alt factor care ar putea sa duca la “sufocarea” unei afaceri online autohtone este concurenta, in conditiile in care numerosi investitori s-au aratat interesati sa investeasca sume importante de bani in online-ul romanesc.

Acesta a mai spus ca, in general, nu este nevoie numai de idei “complet” inovatoare, ci si de idei functionale, care se pot transpune in tehnici care sa produca bani.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri