Regulile lui 2008, perimate
Un scenariu optimist de evolutie a pietei: crestere de 2-3%
CSR-ul scade, online-ul creste
Salarii in stagnare si posibile disponibilizari
4 / 5

Salarii in stagnare si posibile disponibilizari

Criza financiara va incetini cu siguranta fluctuatia de personal in domeniul relatiilor publice – asa-numitul fenomen de “job hopping”. La randul lor, salariile in breasla se vor stabiliza la nivelul sfarsitului anului 2008. Alexandru Paius, senior partner Image, crede ca s-ar putea chiar ca media salariilor sa scada in a doua jumatate a anului.

Cei mai afectati vor fi si de aceasta data juniorii, care, in cazul putin probabil in care vor fi angajati, nu vor mai obtine din start un salariu asemanator unui angajat cu doi ani de experienta.

Disponibilizarile fac si ele parte din scenariul de criza al PR-ului romanesc. Mai mult decat atat, o serie de agentii mici, care depind doar de unul sau doi clienti, ar putea disparea de pe piata. Criza va fi, si in acest caz, pretextul pentru a scapa de oamenii slab pregatiti din companiile de comunicare.

“Acestea nu sunt vremurile cele mai prielnice pentru a fi ingaduitori cu cei nepregatiti, cu cei carora le lipseste dorinta si placerea de a munci, cu cei cu atitudine nepotrivita sau ritm de melc”, spune Gabriela Lungu (foto).

”Este un efort pentru multi angajatori sa isi pastreze echipa intreaga la serviciu. Pentru a nu fi nevoiti sa disponibilizeze, toate agentiile taie drastic de la orice alta linie din bugetul de cheltuieli. Tot acest efort trebuie sa merite. Si daca nu merita, si angajatii nu pretuiesc aceasta straduinta, agentiile vor sti sa-si ia masurile necesare“.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri