Anul acesta vom intra in furtuna, unde nu poti sti ce pierzi si ce castigi
Nu facem rabat la calitate numai pentru ca e criza
Profil de manager-Liviu Mihaiu
3 / 4

Profil de manager-Liviu Mihaiu

Fara a pune mare pret pe functie, Mihaiu se declara mai degraba un “coleg de gherila” decat un “sef”.

“Cultura in care am crescut noi, cultura Catavencu, este una care nu pune mare pret pe functie. Deciziile se iau printr-o consultare generala. Nu am crescut intr-un sistem ierarhic foarte piramidal, dimpotriva am avut un soc cand am trecut de la antreprenoriat la corporatie. Chestia cu functia la noi este foarte relativa, oamenii se comporta cu mine ca si cu un coleg de gherila. Imi place sa am foarte multe grade de libertate in deciziile mele”, spune Liviu Mihaiu.

Acesta a fost numit in functia de director general al Radio Guerrilla la inceputul lunii martie, inlocuindu-l in aceasta pozitie pe Calin Husar, care a demisionat la sfarsitul anului trecut.

“Numirea mea in functia de director general nu a fost o mare surpriza intrucat atunci cand am plecat de aici am plecat de pe pozitia de director editorial. Si avand in vedere ca acest radio este infiintat de mine si colegii mei acum patru ani si jumatate era firesc sa ma intorc acolo unde am inventat ceva”, declara Mihaiu.

In paralel cu activitatea radio, Liviu Mihaiu pregateste o emisiune cu un format nou, care urmeaza sa fie difuzata la Realitatea TV, dupa ora 21.30.

Cariera jurnalistica a lui Mihaiu a inceput in anii '90 in presa scrisa si a continuat ulterior in radio si televiziune. Liviu Mihaiu a fost realizator al emisiunii "Intre bine si rau", difuzata de Televiziunea Publica in perioada 2006-2008, fiind in paralel publisher al revistei Tabu, editata in prezent de trustul Realitatea-Catavencu. Liviu Mihaiu este membru fondator al Academiei Catavencu si a fost director editorial si realizator la Radio Guerrilla de la lansarea postului in 2004 si pana in 2008.

Cunoscut activist de mediu si lider al Asociatiei Salvati Dunarea si Delta, Mihaiu a fost numit anul trecut in functia de Guvernator al rezervatiei Delta Dunarii, inlocuindu-l astfel pe Paul Cononov, care devenise consilier personal al fostului premier pentru probleme de protectie a mediului.

Mihaiu a fost inlocuit in functie, la 11 februarie, dupa cinci luni de mandat, printr-o hotarare de guvern semnata de catre premierul Emil Boc, cu Grigore Baboianu.

A fost o revocare de natura politica, fara o explicatie sau motivatie oficiala. Nu mi s-a reprosat nimic, ci din contra am fost laudat. A fost insa o experienta foarte utila. Experienta administrativa a fost foarte benefica pentru experienta de jurnalist. Mi-am asumat acest risc, cel de a fi numit in aceasta functie inainte cu trei luni inainte de alegeri, fiind constient de posibilitatea de a fi debarcat dupa aceea”, conchide Mihaiu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri