Cum s-a resimtit criza On Air
Cum a reactionat Radioul Public
Accent pe online si audienta tanara
2 / 4

Cum a reactionat Radioul Public

"Postul public de radio nu a fost luat prin surprindere de criza financiara. Ne-am gestionat cu masura bugetul inca de la inceputul mandatului si, desi situatia financiara nu a fost excelenta, criza economica nu a creat radioului un soc puternic", spune Maria Toghina.

Motivul pentru care la Radio Romania "lucrurile au stat putin diferit" a constat in masurile de eficientizare a activitatii si reducere a costurilor, luate de la inceputul mandatului sau, in urma cu patru ani, afirma Toghina.

Ca urmare a actualului context economic, SRR a amanat implementarea unui sistem eficient de evaluare a performantelor resurselor umane si de recompensare a acestora in functie de eficienta si merit.

"In ultimii 4 ani am adoptat o strategie de eficientizare a costurilor. Am redus personalul cu peste 300 de salariati si am limitat cheltuielile la strictul necesar desfasurarii activitatii in bune conditii. Simtim restrictiile financiare, dar incercam totusi sa le facem fata, fara sa fim nevoiti sa disponibilizam personal", declara Maria Toghina.

In 2008, SRR avea 2.469 de angajati.

Daca anul trecut SRR a raportat un profit minim – 70.126 euro (258.065 lei) conform datelor publicate de Ministerul de Finante, bugetul pentru 2009 a fost construit pe deficit. "Chiar daca efortul nostru este unul in sensul echilibrarii bugetului prin controlul cheltuielilor si cresterea veniturilor", explica Toghina.

In 2008, Radioul Public a raportat o cifra de afaceri de 98,4 mil. euro (362.376.059 lei), potrivit Ministerului de Finante.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri