Cum s-a resimtit criza On Air
Cum a reactionat Radioul Public
Accent pe online si audienta tanara
3 / 4

Accent pe online si audienta tanara

Incepand cu aceasta toamna, Radio Romania a lansat, pe langa noua grila de programe, doua site-uri noi - Romania-actualitati.ro si Politicaromaneasca.ro (dedicat exclusiv politicii interne şi externe) si trei stream-uri audio de teatru, opera si muzica populara. Astfel, publicul poate asculta la orice ora piesele teatrului radiofonic, operele clasice si moderne sau piese din fonoteca de muzica populara a Radio Romania.

"Avem deja doua radiouri care emit exclusiv online: Radio3Net si Radio Kids. Speram ca expansiunea pe online a radioului public va continua, adaptandu-ne astfel cerintelor publicului din ce in ce mai dependent de Internet", declara Maria Toghina.

In 2009, SRR a continuat strategia abordata anul trecut, concentrandu-se deopotriva pe atragerea unui segment mai mare de public tanar, fara sa isi schimbe fundamental mesajul sau obiectivele.

"Ne vom concentra atentia pe transmiterea unui mesaj constructiv si educativ, in acord cu misiunea noastra de post public. Radio Romania este ascultat doar de o anumita categorie a publicului tanar, as indrazni sa spun ca este vorba de acea categorie cu valori deja formate pentru cautarea si aprecierea calitatii, esentei si a mesajelor relevante. Nu dorim sa schimbăm aceste aspecte, iar prin produsele noastre editoriale ne propunem fidelizarea acestei categorii de tineri. Vom continua, de asemenea, implementarea proiectelor incepute in anul 2008 si imbunatatirea produselor editoriale deja existente. De mare importanta este proiectul de digitalizare a arhivei radio", spune Toghina.

Radio Romania emite pe trei posturi nationale: Radio Romania Actualitati , Radio Romania Cultural si Antena Satelor. De asemenea, emite la nivel international prin Radio Romania International 1 (in limba romana) si Radio Romania International 2 (in 10 limbi straine), iar la nivel regional prin 8 studiouri regionale ( Radio Bucuresti, Radio Cluj, Radio Constanta, Radio Craiova, Radio Iasi, Radio Resita, Radio Timisoara si Radio Targu Mures) si un post regional dedicat exclusiv muzicii clasice: Radio Romania Muzical la care se adauga Radio3Net, primul post din tara exclusiv on-line si Radio Kids, post de radio on-line dedicat copiilor.

Oferta Radio Romania este completata de Agentia de Presa RADOR, Editura Casa Radio, Targurile Gaudeamus ( Targul International Gaudeamus – Carte de invatatura, Targul Gaudeamus – Carte scolara si Caravana Gaudeamus care cuprinde: Gaudeamus Craiova, Gaudeamus Cluj-Napoca, Gaudeamus Sibiu, Gaudeamus Timisoara si Gaudeamus Mamaia si Orchestrele si Corurile radio: Orchestra Nationala Radio, Corul Radio, Corul de Copii Radio, Orchestra de Camera Radio, Big Band Radio, Orchestra de Muzica Populara Radio si Cvartetul "Voces".

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri