Idei care schimba comportamente
Tendinte ale clasamentului din 2009
Top Ganditori: 1-10
Top Ganditori: 11-20
Top Ganditori: 21-30
Top Ganditori: 31-40
Top Ganditori: 41-50
2 / 8

Tendinte ale clasamentului din 2009

Creatorii topului, Crainer si Dearlove, au identificat o serie de tendinte ale topului de anul acesta.

Gandirea indiana: Daca in 2007 ganditorii indieni incepeau sa intre in clasament, in 2009 au ajuns in topul celor mai importanti ganditori de business. Printre cei 6 ganditori indieni din top se numara CK Prahalad si Ratan Tata, CEO la Tata Industries.

Guru din toata lumea: Nu mai putin de 11 nationalitati sunt reprezentate in topul de anul acesta – inclusiv un libanez, un corean si un laureat al premiului Nobel din Bangladesh. Nord-americanii au inca o pozitie dominanta.

Grupul canadian: Cealalta nationalitate care este foarte bine reprezentata raportat la ponderea demografica este cea canadiana, care are 4 ganditori in clasament.

Buni la suflet:
In aceste vremuri dificile, capitalistii carora le pasa sunt noii eroi. Exemple de acest gen din Top 10 sunt: CK Prahalad care se ocupa de deservirea consumatorilor de la baza piramidei, Bill Gates care trece la capitalismul creativ si Muhammad Yunus care sustine micro creditul.

Ganditoarele: Femeile sunt inca slab reprezentate in lumea celor cu statut de guru, dar fac progrese importante. La aceasta editie, in clasament exista 5 femei.

Se schimba garda: Clasamentul 2009 are 14 noi veniti. De asemenea, “Clasicii” (printre care Tom Peter, Henry Mintzberg si Charles Handy) pierd pozitii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri