Idei care schimba comportamente
Tendinte ale clasamentului din 2009
Top Ganditori: 1-10
Top Ganditori: 11-20
Top Ganditori: 21-30
Top Ganditori: 31-40
Top Ganditori: 41-50
7 / 8

Top Ganditori: 41-50

John Kotter este cel mai cunoscut “guru al schimbarii” din lume. Pe aceasta tema si-a scris si ultima carte, “Sense of Urgency”. “A lucrat 35 de ani in aceeasi organizatie si el propovaduieste schimbarea”, glumeste Stuart Crainer.

Pe locul 42 se afla Niall Ferguson, istoric britanic specializat in istorie economica si financiara. In 2008 si-a lansat ultima carte, “The Ascent of Money: A Financial History of the World”.

Charles Handy scrie carti usor de citit, spun creatorii Thinkers 50. Handy este un filozof irlandez, specializat in comportament organizational si management.

Rakesh Khurana
, ganditorul de pe locul 44, a scris studii si carti despre inconsistenta leadership-ului charismatic.

Manfred Kets de Vries este profesor in managementul resurselor umane. Combina, in lucrarile sale, subiecte de management international, psihoanaliza, psihoterapie si psihiatrie.

Pe locul 46, Tammy Erickson este experta in comportamentul la locul de munca si studiaza diferntele de comportament in functie de generatie. Cea mai recenta carte a sa este “Plugged In: The Generation Y Guide to Thriving at Work”.

Costas Markides este adeptul notiunii “second better” - al doilea produs sau a doua companie dintr-un segment se va evolua pana la urma mai bine. Un exemplu in acest sens este Amazon.com.

Barbara Kellerman
sustine ca aspiratia fundamentala a oamenilor este sa fie lideri. Dar, ca in ultimii ani, importanta “follower-ilor” s-a amplificat si este posibil ca acestia sa-i devanseze pe lideri.

Pe locul 49, Rob Goffee si Gareth Jones de la London Business School vorbesc cum e sa conduci oameni creativi, in “Why Should Anyone Be Led By You”.

In final, pe pozitia 50 se afla Jimmy Wales (foto), fondatorul Wikipedia.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri