Idei care schimba comportamente
Tendinte ale clasamentului din 2009
Top Ganditori: 1-10
Top Ganditori: 11-20
Top Ganditori: 21-30
Top Ganditori: 31-40
Top Ganditori: 41-50
4 / 8

Top Ganditori: 11-20

Michael Porter de la Harvard Business School este cel care a ocupat locul I in clasamentul Thinkers 50, in 2005. Este specialist in management si economie si creatorul unor concepte precum “lantul valorilor” si “modelul diamantului”.

Ratan Tata ocupa pozitia 12 in clasamentul ganditorilor. Este presedintele Tata Group, cel mai mare conglomerat de business din India, care produce orice, de la ceai la masini. Cea mai recenta inovatie a lui Tata este masina de 2000 de dolari, Tata Nano.

Ram Charan este unul dintre cei mai cautati traineri de executivi din lume. Cele mai recente carti ale sale sunt “Leadership in the Era of Economic Uncertainty” si “Owning Up”.

Marshall Goldsmith este trainerul care spune “daca lucrez cu executivii tai si ei nu-si schimba comportamentul, nu ma plati”. Cea mai recenta carte a sa, “Succession: Are You Ready”, este scrisa sub forma unor memo-uri trimise CEO-ului unei mari companii.

Pe locul 15 se afla Kris Gopalakrishnan, un fel de Eric Schmidt al Indiei. Este fondatorul Infosys Technologies, o companie globala de consultanta si servicii IT.

Howard Gardner (foto), psihologul de la Harvard, este autorul cartilor “Multiple Intelligences Around the World” si “5 Minds for the Future”. Des Dearlove spune despre el ca este cel mai inspirational dintre ganditorii pe care i-a intalnit si intervievat in ultimii ani.

Jim Collins este autorul cartilor “Built to Last”, “Good to Great” si “How the Mighty Fall”. “Minunat”, il rezuma creatorii Thinkers 50.

Urmatoarea in clasament este Lynda Gratton, autoarea cartii “Hot Spots”. Potrivit acesteia, exista locuri de munca cu o energie aparte – “hot spots”. Acestea se formeaza in companii unde oamenii sunt obisnuiti sa colaboreze intre ei, sa isi varieze des responsabilitatile, pentru un scop comun. “Dupa cum se schimba lumea, hot spots vor fi cruciale”, spune Gratton.

Pe pozitia 19 coboara Tom Peters, autorul “Liberation Management”. Cartea sa a fost cea care a setat, in anii ’90, agenda marilor manageri.

Celebrul ex-CEO al General Electric, Jack Welch, a sustinut anul trecut o conferinta la Bucuresti. Cea mai cunoscuta dintre cartile sale este tradusa si in Romania, sub titlul “Jack dintr-o bucata”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri